rss

Bridgestone cumpara cu banii cash marca TomTom pentru aproape 1 miliard de euro

Bridgestone Europe NV/SA („Bridgestone”), o subsidiara a Bridgestone Corporation in EMEA, a incheiat un acord cu TomTom pentru achizitionarea diviziei de telematica a acesteia, pentru suma de 910 milioane de euro, numerar.

Bridgestone cumpara cu banii cash marca TomTom pentru aproape 1 miliard de euro

Tranzactia va fi incheiata intre cel mai mare producator de anvelope si produse din cauciuc din lume si cel mai mare furnizor de solutii digitale pentru administrarea flotelor din Europa, creand cea mai mare platforma de date pentri vehicule conectate.Bridgestone Europe NV/SA (“Bridgestone”), o subsidiară a BridgestoneCorporation în EMEA, a încheiat un acord cu TomTom pentru achiziționareadiviziei de telematică a acesteia, pentru suma de 910 milioane de euro, în numerar.


Tranzacția va fi încheiată între cel mai mare producător de anvelope și produsedin cauciuc din lume și cel mai mare furnizor de soluții digitale pentruadministrarea flotelor din Europa, creând cea mai mare platformă de date pentruvehicule conectate.


TomTom Telematics va ajuta Bridgestone să avanseze îndemersul său de a deveni lider în soluții de mobilitate în regiune, în timp ceofertele celor două companii combinate îi vor permite Bridgestone să își extindăbaza de clienți pentru anvelope și soluții. În plus, accesul la date va consolidadezvoltarea și testarea virtuală a anvelopelor de către Bridgestone, precum șiinovația conectată în domeniul anvelopelor, cu beneficii pentru toți clienții, inclusiv OEM.Noile mega-trenduri la nivel social, economic și tehnologic schimbă industria automobilelor, viitorul aparținând vehiculelor conectate, autonome, partajate șielectrice. În acest context, Bridgestone a identificat soluțiile digitale de mobilitate șisoluțiile de gestionare a flotelor ca fiind o prioritate strategică.


Acest aspect esteîntărit de importanța tot mai mare acordată flotelor, spre deosebire de vehiculeledeținute individual, pentru transportul de persoane și marfă. Cererea tot mai mareîn industria transporturilor înseamnă că proprietarii și administratorii de flote trebuie să maximizeze productivitatea și să minimalizeze costul total deproprietate mai mult ca oricând.Această nouă investiție continuă demersurile făcute anterior de Bridgestonepentru a-și îmbunătăți capabilitățile digitale în EMEA. În mod specific, compania acreat capabilități de colectare de date de la senzori, platforme de date și statistici.


 


Au fost lansate astfel mai multe soluții și aplicații digitale, precum Tirematics,Mobox, FleetPulse și Bridgestone Connect.TomTom Telematics, lider al unei industrii cu o creștere de două cifre, este unpartener strategic perfect pentru Bridgestone deoarece deține o bază de utilizatorisolidă și în creștere, cu 860.000 de vehicule, dintre care peste două treimi suntcomerciale.


Deține un sistem personalizat de ieșire pe piață și o ofertă digitalăpremium, care include WebFleet și NextFleet. Tehnologiile de bază solide bazatepe analiza datelor se folosesc de o platformă deschisă, scalabilă, sigură și bazatăpe cloud. Gestionează în medie peste 800 de milioane de poziții GPS, 3,3milioane de curse și recepționează 200 de milioane de mesaje pe zi.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Bridgestone, cumpara, banii, cash, marca, TomTom, aproape, miliard, euro