rss

Bridgestone prezintă tehnologia Enliten de anvelope „ușoare” care utilizează mai puține materii prime și reduce emisiile de CO 2

Enliten reduce rezistența la rulare a anvelopei cu până la 20% ceea ce scade consumul de combustibil al autovehiculului și emisiile de CO2.

Bridgestone prezintă tehnologia Enliten de anvelope „ușoare” care utilizează mai puține materii prime și reduce emisiile  de CO 2

Bridgestone, cel mai mare producător de anvelope și produse din cauciuc din lume, aanunțat lansarea unei noi tehnologii de anvelope „ușoare”, Enliten, datorită căreia se obțineo reducere fără precedent a materialelor folosite și performanță în ceea ce priveșterezistența la rulare, contribuind în același timp la reducerea emisiilor de CO 2 ale vehiculului,cu aceeași durată de utilizare ca o anvelopă standard originală.
Un avantaj pentruproducătorii de automobile, conducătorii auto și mediu, anvelopele cu tehnologia Enlitenincorporată îmbunătățesc și manevrarea și stabilitatea vehiculului, pentru o mai mareplăcere de a conduce.


Mai durabile, mai eficienteÎn prezent, diminuarea resurselor și schimbările climatice sunt două mega-tendințe globalecare pun mare presiune pe mediu și pe sectorul automobilelor.


Legislativul european areacționat prin impunerea unor reglementări din ce în ce mai stricte pentru producătorii deechipamente originale (original equipment manufacturers – OEM) astfel încât să își reducăemisiile de CO 2 provenite de la autovehicule.


Enliten este cea mai nouă soluție inovatoare de la Bridgestone pentru a îndeplini acesteobiective prin anvelope utilizate ca echipament original. Tehnologia reduce rezistența larulare a anvelopelor, în medie, cu 20 de procente față de o anvelopă premium standardutilizată ca echipament original.


Anvelopele care incorporează tehnologia Enliten pot astfelsă scadă consumul de combustibil și emisiile de CO 2 provenite de la vehiculele cu combustieinternă și să crească durata de viață a bateriei și autonomia autovehiculelor electrice.
O nouă abordare în ceea ce privește proiectarea și fabricarea anvelopelor


Enliten a obținut aceste capabilități printr-o abordare inovatoare în ceea ce priveșteproiectarea și fabricarea anvelopelor. Tehnologia combină un mix de amestecuri brevetatcare permite îmbunătățirea performanței de uzură și reducerea adâncimii profilului, un stratde etanșare ranforsat și mai subțire și un nou concept de design dedicat matriței.


Paolo Ferrari, CEO și President Bridgestone EMEA, a declarat: “Sustenabilitatea este oresponsabilitate a fiecărei persoane și companii de pe planetă.


Desigur, clienții noștri au propriile lor inițiative și, în calitate departener, noi suntem responsabili să facem tot ceea ce putem pentru a-i ajuta să își atingăobiectivele În măsura în care încercăm să ne realizăm viziunea pe termen lung legată deprotecția mediului, prin fabricarea de produse din materii prime complet regenerabile șidurabile până în 2050 și ulterior, Enliten este un mare pas înainte.”De exemplu, în cadrulBridgestone, tot ceea ce facem trebuie săcontribuie la strategia noastră .
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Bridgestone Enliten, less co2 Bridgestone Enliten, new Bridgestone Enliten, inside Bridgestone Enliten, green tyres Bridgestone Enliten, tehnologia Bridgestone Enliten