rss

Bucurestiul pierde Autostrada de Centura Bucuresti A0 Nord lot 1 intre A1 si Corbeanca

Curtea de Apel Bucuresti anuleaza licitatia PNL in care acestia au desemnat castigatoare compania turceasca Nurol Insaat.

Bucurestiul pierde Autostrada de Centura Bucuresti A0 Nord lot 1 intre A1 si Corbeanca

Se pare ca turcii nu au castig de cauza nici cand la putere se afla PNL, respectiv justitia a anulat licitatia formata de CNAIR sub conducerea politica a PNL.


Licitația pentru proiectarea și execuția Autostrăzii de Centură București A0 Nord lot 1 între A1 și Corbeanca mai face un pas înapoi, după ce Curtea de Apel București a dat dreptate contestatarilor și a dispus anularea raportului CNAIR și reevaluarea ofertelor.Acest proiect de 17,5 km estimat la aproape 850 de milioane de lei a fost licitat de CNAIR în martie 2019, au fost depuse în septembrie 2019 11 oferte, turcii de la Nurol Insaat fiind desemnați câștigători în iunie 2020.


Tronsoanele 2 (Corbeanca-Afumați) și 3 (Afumați-Cernica) licitate tot în iunie 2019 au avut un traseu similar, așteptându-se și de acolo decizia instanței pentru soluționarea contestațiilor. Tronsonul 4 Cernica-A2 a fost contractat cu UMB în august 2020, însă lucrările nu vor începe prea curând, deoarece CNAIR nu a lansat procedura pentru realizarea exproprierilor.Pe A0 Sud, în ciuda promisiunilor autorităților, lucrările nu vor începe în acest an și pe tronsoanele 1 (Berceni-A2) și 3 (Clinceni-A1) deoarece procedurile de revizuire a acordului de mediu și de obținere a autorizațiilor de construire nu au fost demarate.


Solicităm CNAIR să reevalueze cât mai rapid ofertele pe A0 Nord lot 1, să finalizeze exproprierile pe semi-inelul nordic și să obțină acordul de mediu revizuit și autorizațiile de construire pe semi-inelul sudic.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Bucurestiul, pierde, Autostrada, Centura, Bucuresti, Nord, intre, Corbeanca