rss

Care este cel mai bun SUV Hybrid? Porsche Cayenne S Hybrid vs VW Touareg Hybird vs BMW X6 Active Hybrid

Taxa de prima inmatriculare si mai nou taxa de vanzare a masinilor deja inmatriculate in Romania ne duce cu gandul din ce in ce mai mult spre masinile hybride.

Care este cel mai bun SUV Hybrid? Porsche Cayenne S Hybrid vs VW Touareg Hybird vs BMW X6 Active Hybrid

Acestea par la prima vedere doar citadine realtiv ieftine care au menirea a da proprietarului siguranta ca polueaza mai putin in oras.

In schimb cei care doresc un SUV premium cu tractiune integrala puteau pana in prezent sa cumpere doar o singura masina, respectiv modelul Lexus RX hybrid.

Pentru a face o concurenta si mai buna japonezului si europenii au dezvoltat trei modele SUV premium cu transmisie hybrid.

Acestea sunt realizate de BMW cu al sau X6 ActiveHybrid X6, de VW cu noul Touareg Hybrid si sportivul Porsche Cayenne S Hybrid.

Acesta din urma are sub capota o motorizare pe benzina de 333 CP si un motor electric de 47 CP. In total ambele motoare dezvolta o putere maxima de 380 CP si 580 Nm. Consumul unui asemenea Porsche este de 8.2 litri in medie cu un consum in oras de 8.7 litri.

De parta cealalata VW Touareg Hybrid este echipat cu aceelasi motor pe benzina TSI gasit si la modelul Cayenne Hybrid. Puterea maxima este identica, respectiv 380 CP.

Consumul anuntat de VW pentru acest model este de 8.2 litri in medie.

Modelul BMW X6 Active Hybrid este echipat cu un motor V8 pe benzina care dezvota o putere maxima de 407 CP si un propulsor electric creditat cu dezvoltarea unei puteri maxime de 91 de CP. In total ambele motoare ofera soferului o putere maxima de 485 CP si un moment motor de 780 Nm.

Cutia de viteze este una automata ZF cu 8 rapoarte. Consumul mediu anuntat de BMW pentru acest model este de 9.8 litri pentru fiecare 100 de km parcursi.

Regele segmentului SUV Hybrid Lexus RX ofera clientilor aceeasi configuratia ca si pana acum insa cu un plus adus la capitolul putere maxima si rafinament.

Daca cei trei germani au un motor pe benzina si unul electric modelul japonez are un motor V6 de 3.5 litri pe benzina si doua motoare electrice cu o putere maxima de 167 CP. 

In total puterea maxima dezvoltata de cele trei motoare Lexus este de 416 CP si un moment motor maxim de 652 de Nm.

Cutia de viteze este una CVT cu 7 rapoarte.

Conform celor de la Lexus noul RX450 H consuma in medie 6.3 litri pentru 100 de km. In oras consumul este de 6.6 litri cu acumulatorii incarcati.

De asemenea noul RX450h are si functia de EV care permite masinii sa mearga full electric cand traficul este extrem de aglomerat.

PRETURI

Este foarte bine ca si germanii se gandesc la modele SUV hibride insa cand vine vorba sa merge sa achitam aceste masini suntem loviti de un pret de achizitie foarte mare.

Cel mai scump model este al celor de la BMW care cer un pret de 111.500 euro cu TVA inclus.
Pe pozitia a doua se claseaza modelul Porsche Cayenne S Hybrid care are un pret de pornire de 90.000 euro TVA inclus.

VW-ul Touareg Hybrid costa incepand cu 70.500 euro TVA inclus!

Cel mai ieftin model este din fericire cel japonez care are un pret de pornire de 59.500 euro TVA inclus pentru versiunea Excellence.

Daca vrem sa-l echipam de top putem alege versiunea RX450 H President care are un pret de 70,900 euro TVA inclus, model pentru care nu mai trebuie sa achizitionam in plus nici o optiune.

La modelele germane preturile afisate sunt preturi pentru versiunile de baza fara optiuni.Porsche Cayenne s Hybrid:
Pret de baza: 89.898,00 EUR TVA inclus

BMW ActiveHybrid X6
Preţ de bază: 111.586 euro TVA inclus 

VW Touareg Hybrid 
Total: 70.582,04 euro TVA inclus

Lexus RX 450h Excellence: 
Pret 59,500 euro TVA inclus

Sfatul nostru al celor de la Autolatest este sa efectuati un test drive cu fiecare model in parte pentru a vedea exact care este comportamentul fiecarui model in parte.

Datorita experientei si a pretului de achizitie Autolatest recomanda modelul japonez Lexus RX450h. 

P.S.

Recent BMW a semnat un parteneriat de colaborare cu Toyota pentru preluarea sistemelor hibride Lexus pentru masinile sale.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Care, este, Hybrid, Porsche, Cayenne, Hybrid, Touareg, Hybird, Active, Hybrid