rss

Care sunt cele mai proaste masini din Europa! Gradul de fiabilitate al masinilor mai vechi de 2 ani!

Germanii de la TUV a prezentat o listă a celor mai puţin fiabile autoturisme testate în 2010.

Care sunt cele mai proaste masini din Europa! Gradul de fiabilitate al masinilor mai vechi de 2 ani!
De data aceasta, nemţii au vizat modelele cu o vechime situată între 2 şi 11 ani şi le-au clasat în funcţie de vechime şi rata de defect la 1.000 de unităţi.

În cazul automobilelor cu o vechime situată între 2 şi 7 ani, Kia Carnival s-a dovedit a fi cel mai puţin fiabil model, având o rată de picare a examenului TUV situată între 23.8 şi 35.5 unităţi la mia de vehicule testate.

Pe locul doi stau modele precum Hyundai Atos – în cazul categoriei 2-3 ani vechime, Renault Espace şi Laguna în cazul categoriei 4-5 ani şi Seat Alhambra şi Volkswagen Sharan (fraţi de platformă) în cazul categoriei 6-7 ani vechime.

O apariţie nouă în acest clasament este reprezentată de Dacia Logan. Modelul a prezentat o rată de defect de 11.0 unităţi la mie, egală cu cea a lui Peugeot 407.

În schimb, modelul din Mioveni a reuşit să fie mai fiabil decât Volvo XC90, Fiat Doblo, Hyundai Atos şi Kia Carnival, toate având o vechime situată între doi şi trei ani.

Bineînţeles, termenul de fiabilitate se referă aici la rata de picare a Inspecţiei Tehnice Periodice.

Principalele defecte descoperite au fost la instalaţia de iluminare, la puntea faţă sau puntea spate şi la conductele de frână.

Toate aceste puncte de control sunt verificate şi la Inspecţia Tehnică Periodică din România, iar o problemă la oricare element poate cauza picarea inspecţiei şi revenirea în termen de 30 de zile la respectiva unitate.

Autor: AL
Sursa: Autolatest & Automarket

Care, sunt, cele, proaste, masini, Europa, Gradul, fiabilitate, masinilor, vechi,