rss

Ce mananca echipa Chevrolet WTCC 2011! Retele pentru mesele pilotilor

Pentru echipele Chevrolet din WTCC (Campionatul Mondial de Turisme) sau Le Mans, rapid” si reglaj fin” se aplica atât pentru autovehicule, cât si pentru mâncarea consumata.

Ce mananca echipa Chevrolet WTCC 2011! Retele pentru mesele pilotilor
Detinatorul actual al titlului Campionatului Mondial de Turisme, Yvan Muller, sau Tommy Milner, campionul cursei americane de 24 de ore de la Le Mans din 2010 pot sa nu fie consideraţi atleţi în sensul tradiţional al cuvântului, dar au o forma fizicasimilara cu a oricarui alergator de cursa lunga de talie mondiala, pentru a putea face faţa solicitarilor fizice incredibile din timpul unei curse automobilistice.

Acesti piloţi urmeaza si diete stricte si programe de exerciţii fizice elaborate de cei mai buni nutriţionisti din lume. Pe lânga aceasta, în apropierea autovehiculelor de curse se afla în mod constant bucatarii special echipate si bucatari gata sa pregateasca în orice moment un fel de mâncare turbo”.

Alimentaţia de tip fast food capata o cu totul alta semnificaţie.

Cercetarile FIA au demonstrat ca, pe parcursul unei curse, piloţii pierd pâna la 3 kg din masa corporala prin transpiraţie si ard acelasi numar de calorii ca un participant la proba olimpica de triatlon. În acest sens, conţinutul ridicat de minerale al mâncarii (sare si potasiu) este vital”, a declarat David Alaria, nutriţionist si antrenorul personal al lui Yvan Muller.

Dieta este, de asemenea, vitala pentru Chevrolet Cruze, deoarece regulamentul Campionatului Mondial de Turisme reglementeaza greutatea totala a autovehiculului, inclusiv greutatea pilotului.

Campionatului Mondial de Turisme (WTCC) este una dintre cele mai incitante si solicitante curse, care strabate 23 de ţari din Orientul Îndepartat, America de Sud si Europa. si, de fiecare data când calatoreste, echipa ia cu sine, la propriu, bucataria. Echipa Chevrolet transporta pentru fiecare cursa o bucatarie complet utilata, cu o greutate totala de 14 tone, cu camera frigorifica, cuptoare si orice ustensila imaginabila.

Mike Raby este bucatar sef, specialist în fast food, a carui sarcina de serviciu este sa hraneasca piloţii Chevrolet participanţi la Campionatul Mondial de Turisme, astfel încât acestia sa fie alerţi si sa-si concentreze atenţia, pe parcursul întregii zile, asupra unora dintre cele mai celebre curse si trasee din lume.

În lumea noastra conteaza efectiv fiecare secunda, si din acest motiv echipele îsi petrec cea mai mare parte a starii de veghe în garaj, astfel încât sa fie aproape de autovehicul si sa poata acţiona rapid în caz ca este anulata o sesiune de antrenamente sau este necesara schimbarea unui pilot. Astfel, avem un bucatar repartizat special pentru garaj, care poate fi apelat în orice moment si care poate pregati în mai puţin de cinci minute o masa pentru un pilot.”

Dupa o cursa lunga, primul lucru pe care îl fac cei mai mulţi dintre noi este sa-si întinda picioarele si braţele amorţite din cauza oboselii. Acest lucru este similar cu oboseala unui pilot de curse.

Timpul petrecut pe pista supune la un efort imens corpurile piloţilor, aceștia îsi încordeaza muschii în mod constant la fiecare viraj, frâna sau schimbare de treapta de viteza. Este ca si cum te-ai afla timp de doua ore într-un montagne-russe, fiind proiectat în toate direcţiile.

În acest sens, cu doua zile înainte de un eveniment important, atleţii se alimenteaza” cu paste bogate în glucide, care le furnizeaza energie si le asigura rezistenţa; din meniu fac parte pestele marinat prajit, cu orez, file de ton si tortellini cu dovleac. În orice caz, fiecare fel de mâncare trebuie safie gata în doar câteva momente.

Secretul oricarui fel de mâncare gatit în cinci minute este sa fie pregatit în avans.Astfel, de exemplu, ingredientele de baza, cum ar fi ceapa, usturoiul si legumele sunt tocate în prealabil si pastrate la frigider, pentru a fi gata sa fie aruncate în tigaie în câteva secunde.”

Camioanele care transporta bucataria Chevrolet calatoresc pe toata durata sezonului si, ori de câte ori este posibil, bucatarii utilizeaza ingrediente locale, proaspete.Indiferent de zonele în care calatoreste echipa Chevrolet, tradiţia culinara locala este la fel de importanta ca si cultura locurilor în care caravana Chevrolet poposeste. Nu de putine ori meniul va conţine mâncare de fasole în stil englezesc, alaturi de felurile de mâncare naţionale, de exemplu, Tapas în Spania sau Pollo alla Cacciatora la Monza.

În plus, într-o bucatarie creata special pentru un ritm alert sunt servite feluri cu porții mici, dar cu valoare nutritiva mare, cum ar fi mixul concentrat de banane, fructe uscate si fiertura de ovaz, pentru a preveni somnolenţa, (la Le Mans, micul dejun se serveste la ora 2:00 noaptea, pentru ca toata lumea sa fie activa în primele ore ale dimineţii.)

Totul are un indice glicemic scazut, pentru ca organismul sa elibereze lent energie, ceea ce este decisiv pentru evenimentele de anduranţa”, adauga Mike. Campionatului Mondial de Turisme si cursa de la Le Mans implica un ospaţ în miscare care reprezinta pentru noi o provocare unica. De cele mai multe ori caldura este cea mai mare problema. Când suntem în Brazilia, termometrul din bucatarie indica de obicei temperaturi de peste 38sC (100sF). Pregatirea prânzului pentru 200 de persoane este o experienţa aparte, este ca și cum ai gati într-o sauna.”

Pe scurt, piloţii sunt la fel de pasionaţi de mâncare ca si de curse. Atunci când autovehiculele si piloţii sunt solicitați pâna la limita, alimentele si nutriţia trebuie sa fie reglate fin, la fel ca și masinile. În fond, piloţii nostri sunt ceea ce manânca”, a concluzionat Mike.


Ospaţul mobil Chevrolet, gata în cinci minute

Nu exista niciun dubiu ca viaţa moderna se desfasoara în viteza, astfel ca bucatarii nostri Chevrolet, care pregatesc mesele pentru Yvan Muller sau Tommy Milner, ne-au dat o reţeta simpla, delicioasa ce se poate prepara în cinci minute, absolut perfecta pentru oamenii aflaţi mereu pe drum:

Ingrediente
· 2 bucaţi de piept de pui fara piele
· ulei de masline
· 1 ceapa mare
· 2 morcovi mari
· 1 punga mica de broccoli
· 1 conserva de fasole pastai
· ½ dovlecel
· ˝ pachet/conserva de baby corn
· ˝ pachet de mazare mange tout
· O lingura de ulei de masline
· O lingura de supa de pui sau apa
· 2 linguri de bulion


Preparare
1. Spalaţi si uscaţi pieptul de pui, apoi taiaţi-l în fâsii subţiri.
2. Spalaţi si tocaţi legumele în bucați subţiri.
3. Utilizând un wok sau o tigaie mare, prajiţi puiul în ulei de masline timp de 3 minute, amestecând, apoi adaugaţi legumele si prajiţi, amestecând în continuare pâna când puiul este gata.
4. Adaugaţi supa de pui si bulionul si înabusiţi timp de 1 minut
5. Serviţi imediat, cu garnitura de orez brun si taiţei.Autor: AL
Sursa: Autolatest

mananca, echipa, Chevrolet, WTCC, 2011, Retele, mesele, pilotilor