rss

Ce trebuie sa facem cand expira valabilitatea buteliei de GPL! Cat costa si unde trebuie omologata

Nu de putine ori clientii s-au confruntat cu imposibilitatea de a efectua ITP-ul obligatoriu pentru ca butelie de GPL avea o valabilitate expirata.

Ce trebuie sa facem cand expira valabilitatea buteliei de GPL! Cat costa si unde trebuie omologata

Conform Ordin nr. 229 din 8 septembrie 2003 pentru aprobarea Reglementărilor privind modificarea sistemelor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, care au fost omologate pentru circulaţia pe drumurile publice din România cu un anumit carburant prevăzut de constructor, pentru funcţionarea şi cu gaze petroliere lichefiate (GPL) şi autorizarea agenţilor economici care execută montarea, reviziile tehnice şi repararea instalaţiilor de alimentare a motoarelor cu GPL – RNTR-6 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 659 din 17 septembrie 2003 articolul 2.6.
Durata de utilizare a rezervoarelor de GPL este de maximum 10 ani de la data poansonată pe placa de identificare sudată pe acestea. Respectarea acestui termen se va verifica cu ocazia inspecţiilor tehnice periodice.


-Conform normelor în vigoare, un rezervor GPL expiră după 10 ani de la data înscrisă pe acesta.
-Rezervorului GPL nu i se poate mări perioada de garantie în nici un fel.
-Singura modalitate de a folosi în continuare alimentarea GPL este schimbarea rezervorului expirat cu un rezervor nou, cu o perioada de garanţie de 10 ani.


Schimbarea rezervorului expirat se face doar in unităţi agreate R.A.R.


La data schimbării rezervorului vă vom pune la dispoziţie toate documentele necesare omologării rezervorului nou.OBLIGATIA CLIENTULUI!


– După schimbarea rezervorului autoturismul trebuie să se prezinte la R.A.R. pentru reomologarea rezervorului.


– Ar fi indicat ca schimbarea rezervorului să se efectueze înainte de expirarea verificării I.T.P., dacă expiră verificarea I.T.P., aceasta se va putea face doar la R.A.R. o data cu reomologarea rezervorului expirat.


– La data schimbării rezervorului, trebuie să ajungeţi la noi cu foarte putin GPL în rezervor, sau deloc. Schimbarea rezervorului de GPL sub presiune este o manevră periculoasă şi nu se poate efectua cu GPL în rezervorul vechi.


– Ţineţi cont, se va schimba doar butelia/rezervorul, restul componentelor, multivalva, carcasă, electrovalve, vor ramane cele vechi!


-Este recomandata schimbarea MULTIVALVEI si comutatoul de GPL.SUNA SI PRIMESTI CEA MAI BUNA OFERTA PENTRU MASINA TA AICI:


3 ani garantie fara limita de km!


Tel:+ 0721.910.970


De Luni-Vineri interval 10-19.00
sursa

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
butelie gpl expirata, rar respingere valabilitate gpl, serie pansonata rezervod gpl, cum inlocuiesc butelie de gpl?, pret butelie gpl schimbare, inlocuire multivala gpl at01, multiva;va tomasetto, inlocuire multivalva gpl si comutator bord, acte necesare omologare butelie gpl, nu mai pot face itp gpl, butelie cilindrica expirata, butelie toroidala expirata, pret montaj butelie gpl, acte schimbare butelie gpl