rss

Cea mai buna masina cabrio din lume a fost construita in peste 1 milion de exemplare! Record Mazda MX-5 2016

Producţia modelului Mazda MX-5 a ajuns la un milion de unităţi în data de 22 de aprilie, a anunţat.

Cea mai buna masina cabrio din lume a fost construita in peste 1 milion de exemplare! Record Mazda MX-5 2016

„Încă de la prima generaţie şi până astăzi, la cea de-a patra generaţie, motivul pentru care am continuat să vindem în toţi acești ani MX-5 se datorează sprijinului puternic al fanilor din întreaga lume”, declară preşedintele şi CEO Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai. 
„Mazda a fost fondată în Hiroshima acum 96 de ani şi, în timp ce ne îndreptăm spre centenarul nostru, vom continua să oferim clienţilor noştri plăcerea de a conduce prin intermediul acestui model, ce a devenit un adevărat simbol al brand-ului. 


Pentru a le mulţumi proprietarilor şi fanilor MX-5, automobilul cu numărul 1.000.000 va fi prezentat în evenimente pentru fani, din întreaga lume, începând cu 3 mai, în Japonia, la Festivalul Florilor de la Hiroshima, unde modelul va participa la Parada Florilor. 


Automobilul de referință va călători apoi spre Marea Britanie, la evenimentul Goodwood Festival of Speed, în 26 iunie, iar de acolo îşi va continua apoi turul european. MX-5 este un simbol al filosofiei Mazda, acela de a exercita plăcerea neobosită  de a conduce. Încă de la debutul său în 1989, modelul a oferit de fiecare dată plăcerea de a conduce așa cum poate fi experimentată doar într-o maşină sport, uşoară, câştigând admiraţia oamenilor din diverse ţări şi culturi și de diferite vârste. MX-5 este, de asemenea, extrem de apreciat, iar până în prezent a câştigat în jur de 250 de premii, în toată lumea, iar numărătoarea continuă. Cea de-a patra generaţie, lansată anul trecut, a primit, la rândul ei, o mulţime de trofee, inclusiv Maşina Anului în lume şi World Car Design, Maşina Anului 2016 în Marea Britanie şi Maşina Anului în Japonia 2015-2016. 

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
mazda mx-5 2016, record mazda mx-5 2016, productie mazda mx-5 2016, fabrica mazda mx-5 2016, vanzari mazda mx-5 2016, cel mai bun cabrio, masini cabrio 2016