rss

Ciolos vrea ca lucrarile pentru autostrada Pitesti-Sibiu sa inceapa la anul

Premierul Ciolos a anuntata in uzina Dacia ca vrea ca anul acesta sa se termine studiul de fezabilitate pentru autostrada Pitesti-Sibiu.

Ciolos vrea ca lucrarile pentru autostrada Pitesti-Sibiu sa inceapa la anul

Acest lucu inseamna ca incepand cu anul viitor pot incepe lucrarile de constructie care pot dura chiar si 5 ani pentru ca aceasta trece prin zone muntoase dificile.


Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către Uzina Dacia. Traseul porneşte de la capătul actualei autostrăzi Bucureşti-Piteşti şi va continua către Curtea de Argeş.


De acolo porneşte către un nod rutier la Tigveni unde se va intersecta cu Drumul Judeţean 678A care leagă acum Curtea de Argeş de Râmnicu-Vâlcea, prin E81, după care urcă spre Nord, spre satul Văleni.


De acolo traseul autostrăzii virează spre Vest, unde vor fi construite două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime, după care traseul va intra pe Valea Oltului, la Călimăneşti, care practic va conecta şi Râmnicu-Vâlcea la autostradă.


Pe Valea Oltului urmează şi cea mai lungă succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri. Următorul nod rutier este în apropierea localităţii Racoviţa după care drumul continuă pe Valea Oltului până la Boiţa unde în viitor va fi construită legătura cu autostrada Făgăraş Sibiu.


Următorul nod rutier este la Veştem, unde se intersectează cu actualul drum Sibiu-Braşov, după care se va realiza conexiunea cu actuala centură a Sibiului construită deja.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
autostrada sibiu pitesti, imagini autostrada sibiu pitesti, constructie autostrada sibiu pitesti, date fezabiliate autostrada sibiu pitesti, pe unde trece autostrada sibiu pitesti?, costuri cnadnr autostrada sibiu pitesti, termen livrare autostrada sibiu pitesti, bucuresti timisoara pe autostrada