rss

Citeste totul despre noul Kia XCeed 2019! Preturi si date tehnice in premiera

Kia XCeed este noul CUV urban (crossover utility vehicle) al Kia Motors, un automobil care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcționalități și manevrabilitatea sportivă a unui hatchback.

Citeste totul despre noul Kia XCeed 2019! Preturi si date tehnice in premiera

O alternativă la SUV-urile tradiționale, noul CUV oferă, fără îndoială, un nivel comparabil alspațiului pentru pasageri și bagaje.


Kia XCeed va captiva șoferii cu dinamica sa sportivă, darși cu o suspensie confortabilă, în timp ce poziția ridicată de condus oferă o mai bunăvizibilitate asupra drumului decât un hatchback convențional.Modelul XCeed oferă o serie de funcționalități avansate pentru siguranță, conectivitate șiinfotainment, fiind astfel unul dintre automobilele cele mai avansate din punct de vederetehnologic din clasa CUV. Propulsat de o gamă de motoare supra-alimentate, este și unuldintre cele mai eficiente automobile.


Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: „Kia XCeed seadresează dorinței crescânde pentru automobile care oferă mai multă emoție și dinamismdecât un SUV, atât în ceea ce privește modul în care arată automobilul, dar și modul în carese conduce.


Totuși, cumpărătorii nu doresc să piardă nivelul de practicitate oferit deautomobilele mai mari. Noul nostru CUV îndeplinește aceste nevoi datorită unui designdistinct și modern, aplicat pe o caroserie spațioasă și versatilă.”Herrera a adaugat: „Acest ultim model venit în portofoliul Kia duce familia Ceed într-odirecție îndrăzneață, arătând amploarea imaginației și ambiției Kia în segmentulautomobilelor de familie compacte. Segmentul C este al doilea cel mai mare de pe piațaeuropeană și, grație diversificării tipurilor de caroserii, va avea o importanță tot mai mare înanii ce vor urma.


Prin extinderea gamei Ceed, Kia oferă acum cumpărătorilor mai multealternative în această clasă decât oricare alț producător auto.”Crossover-ul urban Kia XCeed va fi fabricat la uzina din Zilina, Slovacia, alături dehatchback-ul în cinci uși Ceed, de Ceed Sportswagon și de ProCeed. Cel mai nou membrual familiei Ceed, va fi comercializat în Europa în al treilea trimestrul al anului 2019 și vabeneficia de garanția unică în industria auto, de 7 ani, 150.000 kilometri.


Design


O alternativă urbană, sportivă pentru SUV-urile tradiționaleCu un design stilat, expresiv și modern, noul Kia XCeed reprezintă o alternativă sportive laSUV-urile tradiționale. Un produs al centrului de design european Kia din Frankfurt, XCeed afost proiectat sub îndrumarea lui Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al KiaMotors Europe.


Noul Kia XCeed are un aspect mai emoțional și mai dinamic decât rivalii săi de dimensiunimai mari, în timp ce oferă ceva diferit față de celelalte modele ale gamei Ceed.


Singurele elemente ale caroseriei împrumutate de la fratele său hatchback în cinci uși sunt ușile dinfață.Din profil, capota relativ lungă a modelului ”curge” către stâlpii A situați în spatele roților dinfață, imprimând un caracter sportiv siluetei automobilului.În timp ce ampatamentul rămânela fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontală și posterioarăsunt extinse față de modelul hatchback în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mmîn spate (la 840 mm).


Sisteme de propulsie


Propulsat de o gamă de motoare supra-alimentate - cu variante plug-in disponibile înviitorKia XCeed este propulsat de o gamă de motoare turbo, oferind clienților câteva alegeripentru a le satisface toate nevoile.


Trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi) sunt disponibile. Motorul în treicilindri, de 1.0 litri T-GDi produce 120 CP și oferă un cuplu de 172 Nm, în timp ce motorulturbo în patru cilindri T-GDi produce 140 CP și oferă un cuplu de 242 Nm.


Motorul T-GDi high power de 1.6 litri regăsit pe modelul Ceed GT și ProCeed GT este de asemeneadisponibil pentru modelul cel mai puternic XCeed.


Oferind o putere de 204 CP și un cuplu de265 Nm de-a lungul unei plaje mari de turații, motorul robust de 1.6 litri T-GDi se potriveșteperfect abilității automobilului de a face față oricăror tipuri de călătorii.Kia XCeed este disponibil de asemenea cu două propulsoare Smartstream - cele mai curatemotoare diesel produse de Kia și cele mai eficiente din gamă. Motorul Smarstream de 1.6litri este oferit în variantele de putere de 115 CP și 136 CP.


Exceptând motorul de 1.0 litri T-GDi, toate motoarele pot fi cuplate fie la transmisia manualăcu șase trepte, fie la transmisia automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Motorul de 1.0litri este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Sistemul Stop &Go este disponibil înechiparea standard pentru toate versiunile de echipare.


Ca și alte modele din portofoliul Kia, sistemele de propulsie electrice, cu emsii reduse -incluzând opțiunile plug-in hybrid și mild hybrid de 48 V - vor fi lansate pe gama XCeed încursul anului 2020.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Kia XCeed 2019, pret Kia XCeed 2019, test Kia XCeed 2019, garda la sol Kia XCeed 2019, consum Kia XCeed 2019, 0-100 km/h Kia XCeed 2019, 1.4 tgdi Kia XCeed 2019, interior Kia XCeed 2019, viteza maxima Kia XCeed 2019