rss

Cluj-ul lui Boc va avea o centura autostrada inainte de Capitala Tarii Bucuresti

Emil Boc a primit acordul celor de la CNAIR de a incepe lucrarile pe cont propriu a noii centuri pentru Cluj Napoca.

Cluj-ul lui Boc va avea o centura autostrada inainte de Capitala Tarii Bucuresti

Emil Boc a anunţat că Primăria Cluj-Napoca a obţinut aprobarea din partea CNAIR pentru a realiza, în locul Guvernului, studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice pentru construirea centurii metropolitane în lungime de 38 de kilometri.




„Am obţinut aprobarea CNAIR pentru a face în locul Guvermului României studiul de fezabilitate, planul urbanistic zonal şi detaliile tehnice în vederea construirii centurii metropolitane. Noi vom realiza aceste aceste studii şi proiecte în perioada 2018 – 2019, după care Ministerul Transporturilor va organiza licitaţia şi execuţia lucrărilor în perioada 2020 – 2023.




Urmează să aprobăm în Consiliul Local Cluj-Napoca acordul de asociere cu CNAIR şi primăriilor de comune de pe traseul centuriii - Gilău, Apahida şi Floreşti. Centura metropolitană de sud va avea o lungime de 38 de km şi o alocare financiară de 150 de milioane de euro. Suntem într-un regim riguros şi posibil, orice zi de întârziere riscând că această centură să nu se mai facă sau să nu mai fie accesaţi banii europeni”, a spus Boc.







Autor: AL
Sursa: Autolatest & Mediafax

Tags:
centura cluj napoca, emil boc vs gabriera firea, centura autostrada cluj, centura bucurestim firea centura bucuresti, prelungirea ghencea firea 2018, cnair centura bucuresti, probleme centura bucuresti, zone periculoase centura bucuresti