rss

CNAIR desemneaza constructori de autostazi cu acte false! Valorile sunt de sute de milioane de euro

Se pare ca celebra companie incapabila a face un drum fara probleme, CNAIR are din nou probleme!

CNAIR desemneaza constructori de autostazi cu acte false! Valorile sunt de sute de milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România a desemnat câştigătoare a licitaţiei de realizare a 55 kilometri de autostradă o asociere de firme care a utilizat certificate fiscale, cel mai probabil false, pentru a demonstra lipsa datoriilor la buget.
Licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a privit construirea a 55 de kilometri din autostrada Transilvania, între localităţile Suplacu de Barcău şi Ciribis, notat ca „lotul 3c1”.


Una dintre condiţiile de participare la licitaţia demarată în august 2017 a fost prezentarea de documente, respectiv certificate fiscale care să demonstreze lipsa datoriilor la bugetul de stat.Astfel de documente sunt eliberate de Administraţiile fiscale din România sau de către cele din ţară din care provine compania în cauză.


La licitaţia pentru lotul 3C1 au depus oferte firmele Nurol Insaat Ve Ticaret din Turcia (oferta de 332,26 milioane lei), Construcţii Sibiu cu asociat Hidroelektra Mecanizacija DD din Croaţia (oferta de 361,9 milioane lei), Trameco România, ultima cu o ofertă de 367,85 milioane lei.


Numărul inexistent


Asocierea se adresează la începutul anului la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi obţine o decizie care obligă CNAIR să verifice cazierul firmei croate fie direct, cu această companie, fie cu autorităţile croate.Este momentul  la care începe o verificare a actelor prezentate de croaţi, fără prea mare succes. Mai precis, niciuna dintre căile indicate de ei pentru validarea certificatului fiscal nu s-a confirmat.


Croaţii indică un număr de certificat fiscal, însă situl autorităţii croate furnizează informaţia ca acel număr este inexistent.
s sAutor: AL
Sursa: Autolatest & Newsweek

Tags:
cnari probleme licitatii, acte false cnair autostrazi, probleme a4 acte false cnair, narcis neaga cnair acte false autostrada, probleme constructie autostrada romania, psd neaga cuc probleme sosele