rss

Constantin Stroe de la Dacia critica autostrada Brasov-Sibiu si Guvernul Ponta

Vicepresedintele companiei Dacia a declarat ca nu este posibil ca Guvernul sa construiasca autostrada Brasov-Sibiu in locul celei de la Pitesi-Sibiu.

Constantin Stroe de la Dacia critica autostrada Brasov-Sibiu si Guvernul Ponta

Acesta a declarat ca impactul unei autostrazi prin Transilvania este tragic din punct de vedere economic pentru constructorul argesean Dacia datorita faptului ca Pitestiul este legat in prezent cu autostrazi doar de Capitala Romaniei, iar principalul drum care tranziteaza Romania trece de fapt prin Pitesti pe Valea Oltului si atinge orasul Sibiu.


În prezent, Uzina Dacia din Mioveni livrează 220.000 de autoturisme pe an folosind traseul Piteşti-Vâlcea-Sibiu-Nădlac. Vehiculele respective sunt transportate de aproximativ 40.000 de trailere (potrivit estimărilor lui Constantin Stroe), care ar trebui să circule în continuare pe acelaşi traseu din cauza modificărilor dorite de Dan Şova. 


Potrivit propunerii lui Şova, autostrada Sibiu-Piteşti va fi construită abia după anul 2020.


Până atunci, marca Dacia ar putea avea de suferit, costurile de export ale produselor sale putând să crească din această cauză.


Totodată, schimbarea i-ar putea afecta şi pe cei de la Ford, reprezentanţii uzinei din Craiova solicitând, în repetate rânduri, construcţia unui drum expres sau a unei autostrăzi spre Piteşti, pentru a înlesni transportul modelelor produse în Bănie.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
constantin stroe, interviu constantin stroe dacia, probleme autostrada pitesti-sibiu, valea oltului nu va avea autostrada, brasov-sibiu, probleme guvern ponta autostrazi