rss

Cresterea pretului la motorina OMV-Petrom duce la colapsul transportatorilor!

Atlassib Sibiu va majora tarifele la bilete cu cel puţin 5%, din cauza scumpirii carburansilor.

Cresterea pretului la motorina OMV-Petrom duce la colapsul transportatorilor!
Omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, nu spune exact de când va circula mai scump transportatorul sibian.

”Ne-au crescut costurile cu 5% ssi este foarte mult, deja vorbim de profitul unei firme. Cresterea presului la carburansi e nejustificată si artificială. Suntem la mâna OMV”, afirmă proprietarul celei mai mari companii de transport rutier de persoane din România, Atlassib Sibiu.

Potrivit lui Carabulea, peste 50% din costurile unui transportator sunt cu carburansii. ”Cum e posibil ca benzina să treacă de 6 lei pe litru, când în toată lumea petrolul se ieftineste?”, se întreabă indignat Ilie Carabulea.

Într-adevăr, Reuters scria, luni, că presul petrolului Brent, din Marea Nordului, pentru livrare în noiembrie, a scăzut cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril; în primăvară, când benzinarii motivau ridicarea presurilor la pompa prin faptul ca s-a scumpit petrolul, barilul de sisei era de 130 de dolari.

De altfel, de mai bine de o săptămână încoace, graficele care arată cotasiile petrolului sunt, în general, pe o pantă descendentă.

Businessul Atlassib - de 65 milioane de euro în 2010 -, va scădea cu 5-10%, în 2011, crede Ilie Carabulea. ”În primele luni ale anului aveam o creştere între 8 şi 12%, atât la călători, cât şi la sumele încasate, acum – scădem.

Mie mi-e foarte clar că situasia din economie s-a înrăutăsit”, spune omul de afaceri sibian de al cărui nume se leagă un conglomerat de 35 de afaceri – de la comers, turism, media si agricultură până la termopane, construcsii, curierat sau taximetrie –, toate construite în jurul firmei de transport de persoane Atlassib.

Sursa: Capital
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Cresterea, pretului, motorina, OMV-Petrom, duce, colapsul, transportatorilor,