rss

Cum functioneaza instalatia de climatizare a masinii? Cand este necesara completarea cu freon?

A venit vara si cine nu are masina pregatita pentru acest sezon trebuie neaparat sa faca o vizita intr-un service specializat!

Cum functioneaza instalatia de climatizare a masinii? Cand este necesara completarea cu freon?

Cum functioneaza aerul conditionat al masinii? Din ce este compus? Ce este freonul si de cate ori este necesar sa completam cu freon sistemul de climatizare al masinii?


Cand ar trebui sa ne ingrijoram si sa mergem la mecanic in caz de nefunctionare corespunzatoare? Sunt doar cateva din intrebarile la care vom raspunde in acest articol, astfel incat sa va faceti o idee asupra modului de functionare a aerului conditionat si la posibilele probleme ce pot aparea in timp.Exista cinci parti principale ale sistemului de climatizare al masinii:
– Compresorul
– Condensatorul
– Filtru dezumidificator
– Supapa de expansiune
– Evaporator


 
Fiecare dintre parti este conectata prin tuburi sau furtunuri pentru a forma un circuit intern inchis. Prin acest sistem trece agentul frigorific (freonul) care răcește aerul din vehicul.


Daca incepeti sa observati ca aerul conditionat nu atinge acele temperaturi racoroase dorite, asigurati-va ca masina este inspectata de un mecanic la un service auto specializat. In acest caz, majoritatea masinilor au un nivel scazut de freon, posibil ca o parte din A / C sa fie defecta, si sa fie scurgeri de freon pe care probabil nu le-ati observat.Cu aparatura performanta corespunzatoare sistemul A / C va fi completat cu freonul lipsa, in functie de gramajul de care aveti nevoie, astfel incat sistemul sa functioneze in continuare in parametri normali.


CITESTE MAI MULTE AICI!

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
instalatie ac auto, completare freon auto, pret revizie instalatie ac masina, probleme compresor aer conduitionat, unde reparam ac masina?, autosoft umplere freon ac masina, pret incarcare freon auto, recomandarea whattruck autolatest 2019, ac freon special 2019