rss

Cum se evita taxa de mediu- Metoda partajului voluntar la vanzare a masinii 2013

Celebra taxa de mediu a facut ca si cum nici nu era de asteptat sa apara noi metode prin care atat cumparatorul cat si vanzatorul sa ocoleasca taxele statului.

Cum se evita taxa de mediu- Metoda partajului voluntar la vanzare a masinii 2013

Un astfel de caz se numeste mai nou partaj voluntar 2013 si reprezinta tehnica prin care sunt scutite de la plata de taxe automobilele care intra in articolul 8 din taxa de mediu.


Asa ca in unele judete ale tarii - Cluj, Tulcea si Maramures -, deja au fost inmatriculate astfel mii de masini. Si numarul lor creste de la o zi la alta, avertizeaza comisarul-sef Florin Sironca, seful Serviciului de Inmatriculari Maramures."In ultima luna am avut peste 800 de persoane care au cerut aceasta scutire pentru masina din partaj.


Clar ca la mijloc este o smecherie, dar noi suntem obligati sa inmatriculam aceste masini. Valoarea acestor autoturisme incepe de la 300 de euro si ajunge la mii de euro. Prin aceasta metoda, sume mari de bani nu ajung la bugetul de stat", spune comisarul Sironca."Un anume autoturism este cumparat din Germania si apoi vandut in Romania la doi proprietari, pe baza unui simplu act de mana. Apoi, cei doi se prezinta in fata unui notar si solicita partajarea bunului comun, in favoarea unuia dintre ei, adica a adevaratului proprietar. 


Cu actul notarial din care rezulta partajul, omul se prezinta la Serviciul de Inmatriculari. Eu cred ca daca vorbim despre un partaj, atunci acesta sa fie unul legal, sa fie stabilit clar modul in care s-a dobandit proprietatea autoturismului de catre proprietarii care solicita partajul", a mai spus comisarul -sef Florin Sironca.Metoda a fost extinsa si la Cluj, unde 20 de persoane au cerut inmatricularea masinilor "din partaj" pentru a nu plati timbrul de mediu.


Fara taxa de mediu atunci cand divortezi!


Un notar clujean explica faptul ca orice bun detinut de doua sau mai multe persoane poate deveni proprietatea exclusiva a uneia dintre acestea.


"Exista un principiu de drept potrivit caruia nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune, adica sa detina un bun in proprietate alaturi de alte persoane. 


Daca luam cazul prezentat, cei doi proprietari ai autoturismului se prezinta in fata notarului, declara cota de contributie a fiecaruia la momentul cumpararii masinii, valoarea sultei care va fi platita in favoarea celui care renunta si cine este noul proprietar, ca urmare a actiunii de partaj voluntar".
Sursa: EvenimentulZileiAutor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
taxa auto 2013, metoda partajului judicicar, partajul fenteaza taxa auto, taxa mediu partaj, divort masina fara taxa mediu, inmatriculare auto partaj fara taxa, cum procedam, cum fentam statul, nu platim taxa mediu, solutii evitare plata taxa mediu, recomandarile avocatilor, precedent juridic, taxa mediu zero, ce masini sunt excluse de la taxa de mediu 2013