rss

Dacia Hamster este prima Dacia Hibrida 4x4/ totul despre Dacia Hamster electric, motor benzina plus electric

Daca Renault a decis sa treaca direct la masinile electrice, Dacia ar putea sa treaca intai cu modelul Hamster prin etapa masinilor hibride, asa cum mari producatori precum Toyota sau General Motors o fac.

Dacia Hamster este prima Dacia Hibrida 4x4/ totul despre Dacia Hamster electric, motor benzina plus electric

Pregatita de testare Cantitatea limitata de combustibil conventional va duce in viitor cu siguranta la un singur tip de autovehicule: cele electrice. Renault a considerat ca este important sa atace acest segment inca de la inceput, urmand sa lanseze alaturi de Nissan Leaf (care se dovedeste deja un succes comercial), alte 3 modele electrice in urmatorii ani.


Alti producatori, au decis ca este mai bine, momentan, sa adopteze solutia hibrida, montand un motor electric in paralel cu unul conventional. Iar solutia aceasta o gasim si la Dacia Hamster, un model 4x4, altul decat Duster, realizat pe caroseria unui Sandero Stepway. Pozele aparute pe Daciaclub.ro nu vin cu informatii aditionale, insa putem remarca din ele cateva modificari importante fata de modelul de clasa mica de serie produs la Mioveni. Din punct de vedere estetic remarcam grila fata vopsita si sigla Dacia hibrid, plus stickerele care ne aduc aminte de transmisia 4x4 si cele care parca prelungesc stopurile spate. Modificarile la puntea spate Sub caroserie ne dam seama si de solutia tehnica aleasa: puntea spate a fost modificata pentru a permite montarea unui motor electric ce pune in miscare rotile din spate.


Astfel, masina poate deveni 4x4 in orice moment. Mai multe detalii despre modelul Dacia Hamster din poze nu va putem oferi momentan, detaliile fiind foarte putine. Nu stim insa daca modelul din poze este unul oficial, unul cu un suport oficial sau doar un proiect al unor pasionati. Cu toate acestea, sistemul nu este unul in premiera, fiind regasit intr-o configuratie asemanatoare si pe Dacia Grand Sandero. Cu toate acestea, cu o solutie tehnica simpla, Dacia ar putea intra in selectul club al masinilor electrice hibride si la un pret redus, ar putea sa dea, din nou, lovitura.Autor: Al
Sursa: Autolatest & ProMotor & DaciaClub

Dacia, Hamster, este, prima, Dacia, Hibrida, 4x4/, totul, Dacia, Hamster, electric, motor, benzina, plus, electric