rss

Dacia Lodgy si Dokker primesc din fabrica o instalatie GPL 2014

Dacia a inceput sa comercializeze in Europa de Vest cea mai economica versiune a modelului Lodgy.

Dacia Lodgy si Dokker primesc din fabrica o instalatie GPL 2014

Aceasta se numeste Lodgy GPL si este echipata cu o motorizare clasica de 1.6 litri care dezvolta o putere maxima de 85 CP si o instalatie GPL montata din fabrica.


Conform primelor informatii aceasta versiune este in mod real mai economica in viata reala chiar si decat modelul Lodgy 1.5 dCI de 90 CP.


De vina pentru acest lucru este faptul ca pretul pentru un litru de GPL a ramas constant in jurul valorii de 2.9 lei pentru fiecare litru, iar un litru de motorina costa in Romania peste 5.8 lei/litru.


Daca modelul 1.6 de 85 CP consuma in medie in Bucuresti 10-11 litri de GPL pentru fiecare 100 de km acest lucru se traduce in viata reala printr-un consum echivalent de 5.5 litri de motorina in aceelasi conditii, iar un Lodgy dCI nu are cum sa consume atat de putin intr-un oras.
In medie motorizarea diesel consuma 6-8 litri reali in mediul urban, iar costurile de intretinere pentru motorul diesel sunt mult mai mari decat cele pentru motorul pe benzina de 85 CP.


VEZI CAT COSTA O INSTALATIE GPL ACI!


 


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
dacia lodgy gpl, lodgy 1.6 16v 85 cp, gaz dacia lodgy, instalatii gpl dacia, cea mai buna instalatie gpl, unde montez gpl, cost gpl dacia lodgy, consum lodgy gpl 1.2 tce, agc compact, agc zenit pro, pret lodgy gpl, cel mai bun service gpl, consum oras lodgy gpl, lodgy gpl vs lodgy dci