rss

Dakar 2015- Monstrul celor de la Peugeot 2008 DKR gata sa invinga in America de Sud

Cine se astepta ca citadina Peugeot 2008 sa primeasca o versiune de-a dreptul extrema?

Dakar 2015- Monstrul celor de la Peugeot 2008 DKR gata sa invinga in America de Sud

Noul an a început în tromba, sunetul maşinilorPeugeot 2008 DKR gata să se audă în America de Sud.


Primul exerciţiu s-a încheiat cu succes odată cu transportul maşinilor în Argentina şi  toate verificările dinaintea cursei s-au incheiat. 


Acum, echipa Team-Peugeot Total se află la  startul raliului Dakar 2015 gata să concureze pe  cei 9000 de km de teren periculos, care  alcătuiesc cel mai dur raliu din lume. După luni de muncă grea, incluzând aici şi testele riguroase din decembrie efectuate in Maroc,  cele trei maşini de curse au fost încărcate pe un vapor şi trimise în Argentina.


Odată ce echipa  a luat în primire maşinile în Buenos Aires, eforturile neobosite au reînceput pentru a configura 
şi seta maşinile pentru cursă. Obiectivul ultimelor teste a fost setarea maşinilor lui Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret,  Carlos Sainz/Lucas Cruz şi Cyril Despres/Gilles Picard înainte de prima etapă specială a  Dakarului de duminică, 4 ianuarie.
Ca o introducere timpurie în atmosfera vremii impredictibile din cele doua săptămâni de raliu,  planurile iniţiale ale echipei pentru testele finale au fost îngreunate de ploile torenţiale din  capitala Argentinei. Locaţia originală pentru aceste teste a fost un traseu off-road de 30 de km  în afara Buenos Airesului, dar când echipa a ajuns au văzut că traseul era inundat şi au gasit 
rapid o alternativă.


“A fost pentru prima dată la Dakar când aceste teste s-au facut pe asfalt, dar a fost singura  opţiune având în vedere ploile recente.” - a spus fostul campion Carlos Sainz. “Am reuşit să  găsim o soluţie să testăm maşinile şi mă bucur că totul a mers foarte bine.”


Stephane Peterhansel a câştigat Dakarul de 11 ori şi încă o dată a dat dovadă de stăpânire de  sine sub presiune pentru a-şi supune maşina la teste, înainte de a o preda autorităţilor cursei  pentru verificările dinaintea acesteia. “ Avem o echipă foarte dedicată care are grijă de aceste  maşini” a spus Stephane. “Şi este minunat sa vedem entuziasmul fiecăruia pentru această 
nouă provocare.”


Entuziasmul noului venit, Cyril Despres, a fost în creştere, încă de la sosirea echipei în America  de Sud, pe masură ce continuă să asimileze sfaturi despre cum să obţină maximum de la  maşina sa. “Data viitoare când voi fi în maşină va fi în Buenos Aires pe podiumul de prezentare” a spus Cyril.


“Şi apoi plecăm în prima probă specială.”


Şeful echipei, Bruno Famin, s-a simţit încurajat să vadă întreaga echipă de piloţi, co-piloţi,  mecanici şi ingineri punând la cale această provocare şi încheind toate sarcinile stabilite în  zilele dinaintea primei probe. “Gata, începem. Întreaga echipă a făcut eforturi uriaşe în aceste  ultime săptămâni pentru a fi gata în această zi. Sunt mândru de ce a realizat echipa pânaă  acum,” a spus Bruno. “Acum suntem în faţa primei probe. Şi vom lua fiecare etapă una după  cealaltă.Acţiunea a început pe 4 ianuarie şi se va termina în 17 Ianuarie, dupa 9000 km parcurşi prin 3  ţări.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Peugeot 2008 DKR dakar 2015, cursa Peugeot 2008 DKR dakar rally, test drive Peugeot 2008 DKR, 0-100 km/h Peugeot 2008 DKR, viteza maxima Peugeot 2008 DKR, echipa PSA Peugeot 2008 DKR dakar 2015, etape dakar 2015, raliul dakar 2015