rss

De ce a ales BMW sa investeasca 1 miliard de euro in Ungaria! Si NU in Romania! Probleme pentru Guvernul Dancila

BMW Europe a decis in urma cu ceva vreme sa investeasca 1 miliard de euro in noua sa uzina din Ugaria.

De ce a ales BMW sa investeasca 1 miliard de euro in Ungaria! Si NU in Romania! Probleme pentru Guvernul Dancila

Oficial este vorba de 1 miliard de euro pentru inceput, insa toata lumea stie faptul ca atunci cand o companie vine pentru prima data intr-o zona noua aduce automat si alti mari producatori de componente in aceeasi zona.


De fapt acesti 1 miliard de euro sunt in realitate peste 4 miliarde de euro daca tine cont si de industria orizonatala necesara unei noi uzine de automobile.


DE CE UNGARIA SI NU ROMANIA?
In primul rand este vorba de inftrastuctura, ungurii oferind terenul gratuit exact langa o autostrada care exista si care a fost contruita cu bani de la Uniunea Europana in urma cu cativa ani.


De asemenea BMW primeste gratuitati din partea celor care administreaza zona Debrecen, gratuitati la nivel de energie electrica sau gaze.


Toate lucrarile de infrastrctura sunt realizate de administratia locala pentru BMW, germanii construind doar uzina propriu-zisa fara a tine cont de soselele adiacente, iluminatul public sau trotuare. Plus transport in comun dezvoltat de la zero fara costuri pentru germani!


Totul este realizat de autoritatiile locale din zona Debrecen pentru ca peste 1.000 de muncitori urmeaza sa fie angajati din zona doar de catre BMW, iar restul de alte cateva mii de celelalte uzine orizontale care fac componente pentru BMW.DE CE BMW A ZIS RASPICAT NU ROMANIEIE?


-LIPSA DE AUTOSTRAZI ( 700 DE KM DE AUTOSTRADA DIN 25.000 DE KM DE DRUMURI IN ROMANIA!)


-LIPSA INFRASTRUCTURII SECUNDARE IN ZONA UZINEI ( DRUMURI JUDETENE DE ULTIMA CATEGORIE CU GROPI!)


-LIPSA ELECTRICITATII SI GAZ PENTRU CONSUM INDUSTRIAL ( NU ACOPERA NIMENI TRAGEREA UTILITATIILOR PENTRU LOCATIA ALEASA!)


-LIPSA COMUNICARE AUTORITATI LOCALE ( PRIMARI CU MAXIM 12 CLASE CARE NU AU NICI O VIZIUNE DE DEZVOLTARE PENTRU ZONA IN CARE TRONEAZA!)


-LIPSA SPAGII DE LA ORICE NIVEL ( NU EXISTA ACEST LUCRU IN NICI O LOCATIE BMW DIN LUME!)


-LIPSA INTELEGERII UNEI UZINE DE MULTI MILIARDE DE EURO PENTRU ADMINISTRATIA LOCALA ( ALESII LOCALI CU MAXIM 12 CLASE CARE NU INTELEG CUM ARATA BENEFICIILE UNEI UZINE BMW IN ZONA!)


-LIPSA MUNCITORILOR CALIFICATI ( ROMANII SPECIALIZATI SUNT PLECATI IN AFARA TARII!)


-LIPSA SUPORTDIN PARTEA AUTORITATIILOR CENTRALE ( GUVERNUL ROMANIEIE PRIN MINISTERUL TRANSPORTURILOR, MIN DEZVOLTARII, MIN MUNCII ETC!)Vezi comunica de presa BMW oficial:


The BMW Group continues to expand its production network in Europe, with a new facility to be built in Hungary, close to the town of Debrecen. It will come at an investment of approximately €1 billion, offer capacity of up to 150,000 units a year and create over 1,000 new jobs.


BMW picked Debrecen over a number of other cities in Europe after talks that lasted 14 months, he added. Hungary can boast of low taxes, flexible labour regulations, a system of vocational training with an emphasis on apprenticeships and high quality instruction in engineering and IT, he said.


In a press release, BMW said Debrecen is “the ideal place” for the group to expand its production network, citing good infrastructure, suitable logistics connections, proximity to an established supplier network and the qualified local labour pool.


sAutor: AL
Sursa: Autolatest

ales, investeasca, miliard, euro, Ungaria, Romania, Probleme, Guvernul, Dancila