rss

De ce BMW M2 are mari sanse sa scoata din productie modelele M3 si M4? Noul 2 este mai ieftin si mai sportiv

Fanii marcii BMW si in special al diviziei sport Motorsport au spus nu de putine ori ca noua generatie de sportive M2 este una cu adevarat revolutionara pentru bavarezi.

De ce BMW M2 are mari sanse sa scoata din productie modelele M3 si M4? Noul 2 este mai ieftin si mai sportiv

In primul rand un BMW M2 se bazeaza tehnic pe actuala generatie de compacte BMW Seria 1, adica are o greutate la gol mult mai mica decat cea a unui M4 si are dimensiuni ale caroseriei mult mai compacte.
Un alt punct forte pentru micutul M2 este faptul ca utilizeaza aceeasi motorizare precum cea a lui M3, in ciuda faptului ca puterea maxima dezvoltata este mai mica si pretul de achizitie este considerabil mai mic.Comportamentul rutier al lui M2 este superior unui M4 si acest lucru se datoreaza greutatii la gol mai mici.


M3 si M4 pentru a avea performante de top trebuie sa foloseasca multe elemente din carbon pentru caroserie, material foarte scump.M2 este o masina mult mai placut de condus sportiv cand este comparata cu un M3 sau M4, acesta fiind in final cel  mai important element cand vrem sa cumparam o masina M.Pentru ca are un pret mai mic acest M2 urmeaza sa fie construit in mai multe exemplare de unde si o gama mai larga de elemente de tuning in viitor.


Un M4 sau M3 sunt deja masini exclusiviste prin pretul de achizitie si vor avea aceeasi soarta precum BMW Seria 8 E31.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
bmw m2 vs bmw m4 vs bmw m3, the new bmw m2 motorsport mai bun decat m4, m4 canibalizat de m2, probleme bmw motorsport