rss

De ce nu trebuie sa-ti cumperi un BMW E46! Care sunt cele mai mari probleme ale lui BMW E46

Fanii BMW stiu fara doar si poate ca cel mai bun BMW din toate timpurile este generaia E30 "ursulet".

De ce nu trebuie sa-ti cumperi un BMW E46! Care sunt cele mai mari probleme ale lui BMW E46

BMW-ul anilor 80 a demonstrat ca este o masina extrem de bine gandita pentru ca are motoare de top, o calitate de fabricatie la fel si o valoare mare de revanzare.
In anii 90 BMW a scos pe piata modelul E36 care ramane cel mai bine vandut model Seria 3 din istorie. Generatia E36 este in continuare o masina de top daca aceasta este intretinuta corespunzator.


Modelul de fata despre care vorbim este generatia E46, o masina care a permis celor de la BMW sa atace fara mila modelele Mercedes Clasa C si Audi A4. Aici vorbim de versiunile premium ale concurentei.
La capitolul sportivitate BMW E46 ramane un etalon chiar si in prezent, de fapt un E46 restaurat este mult mai stabil in viraje chiar si decat un F30 de ultima generatie.


CARE SUNT DE FAPT PROBLEMELE


-Calitatea de fabricatie a interiorului este chiar mai slaba decat cea a lui E36-Trim-urile caroseriei sunt de o calitate precara ( plafon, insertii de lemn, cusaturi tapiterie).


-Motoare diesel M47 cu anumite probleme tehnice ( distributie lant cu probleme in special E46 facelift, sistem turbo, injectoare).


-Singurul BMW care are probleme de structura ( cadrul puntii spate se desprinde de caroserie datorita unei suduri prost gandite).


-Motoarele pe benzina din gama 328i si 330i mai slabe ca fiabilitate decat un 318i sau 325i


-Probleme rugina mai mari decat la modelele E30 si E36-Valoare foarte mica de ravanzare


-Lipsa pe piata intr-un numar mare al versiunilor de top cu sistem de navigatie, sistem audio hi-fi sau transmsie integrala-Cutia automata ZF 5HP19 cu probleme de functionare ( mult mai slaba decat vechea cutie GM cu 4 trepte a lui E36!)


-In Romania nu prea mai exista modele E46 intretinute corespunzator!
Insa chiar si dupa enumerarea acestor probleme masina celor de la BMW ramana una dintre cele mai iubite modele bavareze!


In prezent E46 ramane un BMW veritabil care are multi fani, pasionati care sunt dispusi sa investeasca multi bani in restaurarea acestor modele.


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
probleme bmw e46, cutie automata bmw e46, distributie bmw e46, motoare bmw e46, probleme electrica bmw e46, m44 bmw e46, n47 diesel bmw e46, consum bmw e46, flansa cardanica bmw e46, cadru punte spate bmw e46, senzori motor bmw e46, dezmembrari bmw e46, piese bmw e46