rss

De la 1 martie platesti 35 de lei/100 de km pentru a merge la Brasov pe autostrada fara WC-uri

A aparut in Monitorul Oficial costurile care urmeaza sa fie percepute pentru a intra pe autostrada Bucuresti-Ploiesti.

De la 1 martie platesti 35 de lei/100 de km pentru a merge la Brasov pe autostrada fara WC-uri

Potrivit studiului preliminar aprobat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial, soferii de autoturisme vor plati 6,3 euro pe suta de kilometri, vehiculele grele vor fi taxate cu 8,8 euro pe suta de kilometri, iar in cazul autocarelor, taxa va fi de 12,6 euro/100 km, noteaza Digi24.Tarifele din Romania vor putea fi indexate. „Taxa de utilizare a autostrazii care va fi platita de un autoturism la 100 km de autostrada parcursi este limitata la 6,3 euro, fara TVA,( 29 fara TVA si 34.7 lei cu TVA de 19%)  si poate fi supus indexarii la data de 01 martie a fiecarui an cu rata de crestere a salariului mediu net din anul anterior.
Nivelul tarifului perceput este stabilit in functie de distanta parcursa de vehicul. Pentru un vehicul din categoria LGV se plateste, pentru fiecare 100 km autostrada 8,82 euro fara TVA, iar pentru un HGV si un bus se plateste 12,6 euro fara TVA.Nivelul tarifelor pentru fiecare categorie de vehicul este aproximativ la media taxelor statelor din Uniunea Europeana”, sustine Comisia de Prognoza.


In prezent sunt construiti doar 60 de km de autostrada intre Bucuresti si Ploiesti, o autostrada fara spatii de parcare si fara WC-uri! Costurile pentru accesul pe aceasta autostrada urmeaza sa fie doar de 20 lei pentru ca nu are nici macar 100 de km in total!


Camioanele urmeaza sa plateasca suma de 48.6 lei TVA inclus pentru parcurgerea a 100 de km pe viitoare autostrada!
Autor: AL
Sursa: Autolatest & DIGI24

Tags:
autostrada bucuresti brasov, taxe cnar autostrada bucuresti brasov, 35 de lei 100 de km pe autostrada in romania, taxe autostrazi 2019, 1 martie taxa autostrada bucuresti ploiesti