rss

Detalii complete Lexus CT200h 2011 Romania-Date tehnice, dotari si preturi Romania

Joi, 7 aprilie, a avut loc la Palatul Ghika din Bucuresti, lansarea noului model Lexus CT 200h.

Detalii complete Lexus CT200h 2011 Romania-Date tehnice, dotari si preturi Romania
Lexus CT 200h este prima compacta din gama Lexus, o adevarata revolutie silentioasa ce marcheaza introducerea primului hibrid integral din segmentul premium compact.

Insasi lansarea modelului CT 200h a fost realizata in jurul conceptului de revolutie silentioasa. Invitatii au primit la intrare o pereche de casti, in care au putut asculta intreaga desfasurare a evenimentului, astfel ca in sala s-a pastrat liniste totala.
Andrei Fantana, unul dintre cei mai talentati desenatori digitali din Romania a realizat in direct, cu ajutorul unei tablete grafice, o lucrare dedicata special modelului CT 200h.
In final, invitatii s-au delectat cu un spectacol de proiectie digitala realizat de Ion Cotenescu.
In cadrul evenimentului au fost expuse cele mai reprezentative lucrari de arta digitala semnate de artista japoneza Aya Kato, al carei stil artistic, caracterizat de acuratetea detaliului, explozie de culoare si rafinament al executiei a completat perfect conceptul revolutiei silentioase.

Creat special dupa profilul consumatorului European, noul CT 200h raspunde perfect exigentelor unui client tanar, modern, dar si atent cu mediul inconjurator. In constructia noului Lexus CT 200h nu s-a facut niciun compromis in materie de calitate, confort si rafinament, pastrandu-se linia elitista a marcii Lexus.

Prin rafinarea managementului energiei sistemului Lexus Hybrid Drive, cele două surse de putere ale noului model premium cu propulsie integral hibridă asigură atât performanţe de mediu deosebite cât şi un caracter sportiv şi agil. Inginerii Lexus au imbunatatit atat performantele suspensiei, sistemului de frânare controlată electronic (ECB), şi a sistemului de recuperare a energiei, precum şi performanţele sistemului integral hibrid.

Cu o putere totala de 136 CP, CT 200h accelereaza de la 0-100km/h in 10,3 secunde, si atinge o viteza maxima de 180km/h. In ciuda acestor cifre, consumul de combustibil este remarcabil - doar 3.8l/100km consum combinat, iar emisiile de CO2 sunt de doar 87g/km. Lexus Hybrid Drive genereaza emisii de noxe de numai 3.3mg/km si zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decat cele ale unui motor diesel de o putere similara. In plus, atunci cand ruleaza exclusiv in modul electric, pe o distanta de 2 km si cu o viteza de 45km/h emisiile sunt zero.Nivelul emisiilor de NOx ale noului model Lexus se află deja mult sub standardele Euro 6, ce vor fi implementate începând cu luna septembrie 2014.

Precum oricare alt model Lexus, sistemul de propulsie integral hibridă a noului model CT 200h oferă un nivel superior al silenţiozităţii, beneficiind de o reducere semnificativă a zgomotului şi vibraţiilor (NVH), fapt ce-i asigură poziţia de lider de clasă inclusiv în privinţa valorilor fonice în habitaclu şi la exterior. Responsabilitatea fata de mediu a reprezentat un deziderat inclusiv in alegerea materialelor folosite la constructia masinii: de la sistemul de aer conditionat cu functionare economica si scaune incalzite pro-active, la iluminare preponderent pe baza de LED, sistem audio cu amplificator eficient energetic, boxe din carbune de bambus, utilizare extensiva a unor materiale de provenienta bio.

Costul total al detinerii (Total Cost of Ownership) este unul extrem de avantajos: de la taxa de prima inmatriculare zero, la consumul extrem de mic de combustibil si pana la costurile foarte reduse de intretinere. Fara a avea demaror,alternator, ambreiaj sau curele de antrenare, trenul de rulare integral hibrid a fost creat special pentru o durabilitate iesita din comun. Acoperita de o garantie de 5 ani/100.000km, bateria lui CT 200h este conceputa pentru o durata de viata egala cu cea a masinii. Datorita faptului ca sistemul de franare regenerativa controlata electronic genereaza primii 50% din intreaga forta de franare, sistemul de franare al lui CT 200h demonstreaza o remarcabila longevitate a componentelor. Astfel, durata de viata a placutelor si discurilor de frana la CT 200h este de doua sau chiar de trei ori mai mare decat cea a unui automobil similar cu propulsie conventionala. In plus, Lexus ofera 5 ani garantie, cu mult peste orice alta perioada de garantie oferita in segmentul premium din Romania la ora actuala.

„Lexus CT 200h este mai mult decat un lider autentic al categoriei de masini eco in clasa compacta premium. Este o masina revolutionara, care defineste noi standarde ale acestei categorii; este o ilustrare magistrala a principiului „puterii fara compromisuri” care sta la baza fiecarui automobil hibrid al marcii Lexus. Iar perspectiva din care trebuie privita aceasta masina este una cu totul noua, diferita de ceea ce suntem noi obisnuiti pana acum sa consideram in segmentul premium compact”, a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager Lexus.

Creat pentru clienţii cu respect pentru mediu, dar care nu doresc să renunţe la propriile standarde, CT 200h este o nouă cale de acces către marca Lexus, şi va aduce un nou grup de clienţi tineri acesteia. Masina este oferita in 4 variante de echipare, de la versiunea Eco – ce se concentreaza pe un minim de dotari si performante ecologice de varf – pana la varianta de echipare Luxury, dotata cu tapiterie din piele, sistem de navigatie cu senzori de parcare si camera, sistem audio Mark Levinson si tot ceea ce si-ar mai putea dori un client premium.
Autor: AL
Sursa: Autolatest & Toyota Romania

Detalii, complete, Lexus, CT200h, 2011, Romania-Date, tehnice, dotari, preturi, Romania