rss

Detalii in premiera cu noul Kia Stinger facelift 2020 pentru Romania

Modelul îmbunătățit Kia Stinger (facelift) a fost dezvăluit astăzi pentru prima dată în specificațiile sale pentru Europa.

Detalii in premiera cu noul Kia Stinger facelift 2020 pentru Romania

Un design exterior împrospătat și materiale și tehnologii noi pentru interior


Modelul îmbunătățit Stinger vine cu un design exterior împrospătat și cu îmbunătățiri la aspectulși calitatea habitaclului, oferind proprietarilor mai multe opțiuni de culori și materiale în acelașitimp. Interiorul modernizat reconfirmă identitatea de grand tourer a lui Stinger.În partea frontală, grila modelului Stinger cu semnătura ‘tiger-nose’ se află între noile blocurioptice LED multi-fațetate.


Designul său nou și luminile de zi cu tehnologie LED oferă automobilului o semnătură luminoasă mai high-tech, cu raze de lumină tăioase, înclinate ușorspre partea frontală.


În partea din spate, noile blocuri de lumini extind lățimea automobilului,creând o nouă semnătură care imită forma subtilă a spoiler-ului integrat în capaculportbagajului.


Noile lumini de semnalizare, fiecare cuprinzând seturi de 10 unități LEDindividuale, sunt aranjate într-un model tip grilă, un design inspirat din motorsport care duc cugândul la aspectul unui steag în pătrățele.Un nou model de jante din aliaj de 19 inch este adăugat în ofertă, având un design geometriccomplex, care sporește natura sportivă de grand tourer a automobilului.


De asemenea, culoareade exterior ‘Ascot Green’ este introdusă în gama Stinger pentru prima dată.În interior, arhitectura habitaclului rămâne neschimbată, dar îmbunătățirile subtile vizuale și alematerialelor crează o ambianță mai luxoasă.


Modificările includ o finisare metalică a anumitorpărți ale volanului și o ramă cromată care înconjoară panoul ceasurilor de bord. Oglindaretrovizoare este acum fără ramă, creând un aspect modern și îmbunătățind vizibilitatea înspate.În funcție de specificații, planșa de bord și ușile sunt finisate cu cusături contrastante, în timp ceconsola centrală este disponibilă cu finisaj din aluminiu.


Planșa de bord oferă sistemul denavigație și infotainment cu touchscreen îmbunătățit de 10.25 inch (mai multe detalii sunt oferitemai jos), încadrat de un nou finisaj în culoare negru lucios care înconjoară planșa. Un nousistem de lumini ambientale permite șoferilor să selecteze una dintre cele 64 culori pentru amodifica subtil ambianța habitaclului.


Modelele Stinger disponibile pentru Europa oferă tapițerie din piele Nappa finisată în culorileSaturn Black, sau opțional, în culoare roșie.


O opțiune de tapițerie din piele întoarsă estedisponibilă pentru prima dată, cabina fiind finisată cu tapițeria ”suede” Saturn Black cu cusăturicontrastante și centuri de siguranță în culoarea roșie.


Puternicul motor de 3.3 litri T-GDi - cea mai rapidă accelerație a unui model Kia vândutvreodată în Europa


La trei ani de la lansarea sa, majoritatea clienților modelului Stinger au comandat automobilul lorKia echipat cu puternicul motor V6 T-GDi bi-turbo de 3.3 litri.Modelul îmbunătățit Stinger este oferit exclusiv cu acest puternic motor, care oferă o accelerațiepromptă și un răspuns rapid la comenzile șoferului, în timp ce oferă experiența rafinată a unuigrand tourer pentru călătorii relaxate.Motorul V6 T-GDi de 3.3 litri oferă șoferilor o putere maximă de 370 CP la 6.000 rpm.


Cele două turbine permit motorului să ofere șoferilor cuplul său maxim de 510 Nm pe o plajă largă deturație (1.300 - 4.500 rpm), rezultând performanțe fără efort în orice situație. Accelerând de la 0la 100 km/h în doar 4.9 secunde, motorul T-GDi de 3.3 litri face ca Stinger să ofere cea mairapidă accelerație a unui model Kia vândut vreodată în Europa.


Motorul este cuplat la transmisia automată cu opt trepte, care oferă schimbări rafinate aletreptelor de viteză, potrivindu-se cu personalitatea gran turismo precum și tracțiunea integrală oferită în dotarea standard (modelele cu tracțiune spate sunt disponibile pe piețele cuautomobile cu volanul pe partea dreaptă).


Noi tehnologii avansate de asistență pentru șoferi și pentru protecția pasagerilor


Modelul îmbunătățitKia Stinger dispune de aceleași sisteme avansate de asistență pentru șoferipe care le-a oferit și anterior, dar și de o serie de noi funcționalități și actualizări pentru a oferi oprotecție și mai mare șoferilor, pasagerilor și participanților din trafic.


În funcție de piața de comercializare și de specificațiile automobilului, gama de sistemeavansate de asistență este foarte cuprinzătoare, multe dintre sistemele existente fiindîmbunătățite:(FCA - Forward Collision-AvoidanceAssist), (LKA - Lane Keeping Assist), (BCA - Blind-Spot Collision-Avoidance Assist), (ISLA - Intelligent Speed Limit Assist), (DAW - Driver Attention Warning), (NSCC -Navigation-based Smart Cruise Control).


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
detalii Kia Stinger facelift 2020, motoare Kia Stinger facelift 2020, pret Kia Stinger facelift 2020, test drive Kia Stinger facelift 2020, consum Kia Stinger facelift 2020 3.3 tgdi, interior Kia Stinger facelift 2020, ultimedia Kia Stinger facelift 2020, sisteme active siguranta Kia Stinger facelift 2020, review romania Kia Stinger facelift 2020