rss

Dragnea se tine de cuvant si scoate TAXA AUTO incepand cu 1 februarie 2017

Presedintele tarii a promulgat in premiera legea care anuleaza infama taxa de prima inmatriculare sau taxa de mediu.

Dragnea se tine de cuvant si scoate TAXA AUTO incepand cu 1 februarie 2017

Acum, incepand cu 1 februarie 2017 cine vrea sa-si cumpere o masina din Europa de Vest trebuie sa tina cont de faptul CA NU SE MAI PLATESTE NICI O TAXA DE MEDIU AUTO.


De fapt este ceva normal pentru o tara din UE ca sa nu se plateasca aceasta taxa abuziva care este in vigoare incepand cu anul 2007.Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, a promulgat vineri legea care elimina 102 taxe, inclusiv cea auto, care acum se numeste Timbru de Mediu. 


O taxa pe care o plateau absolut toate autovehiculele ce trebuiau sa fie inscrise in Romania de un nou proprietar, chiar daca erau deja inmatriculate sau daca erau aduse de afara, chiar daca erau noi sau second-hand. De exemplu, pentru transcrierea unui automobil Euro 4 unui alt cumparator, acesta era nevoit sa plateasca chiar si 6000 de Euro, daca motorizarea era mare.Acum, cu legea promulgata, mai ramane sa o vedem in Monitorul Oficial. Dupa care, cei care vor sa inscrie masinile o pot face, nemaifiind nevoie de prezentarea adeverintei ANAF la serviciul de inmatriculare.


 Dar poate ca nu e cazul sa ne bucuram, deoarece aceasta masura va avea cateva efecte negative.


In primul rand, vanzarea de automobile noi va cunoaste o scadere drastica. Mai precis, riscam sa ne invechim si mai mult parcul auto, care oricum este format din vehicule vechi si extrem de poluante. Iar in al doilea rand, aceasta gaura de la buget trebuie acoperita cumva. Asa ca ne putem astepta la o noua acciza a carburantului sau la cresterea impozitelor auto, ca autoritatile sa-si recupereze banii pierduti, adica banii care trebuie restituiti celor care deja au achitat taxa si cei care nu vor mai fi incasati.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
taxa mediu 2017, taxa auto 2017, taxa auto anulata 2017, monitorul oficial taxa auto 2017, iohannis anuleaza taxa de mediu, psd scoate taxa auto, dragnea taxa auto, probleme taxa auto, anaf taxa auto 2017