rss

Este oficial! De maine Primaria si Politia pot ridica toate masinile parcate pe trotuare

De acum Primarul General al Bucurestiului insa Primarii de Sectoare vor putea ridica masinile parcate ilegal.

Este oficial! De maine Primaria si Politia pot ridica toate masinile parcate pe trotuare

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat-o.
Prin urmare, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.


Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale a primit, în data de 03 noiembrie 2020, votul final al deputaţilor cu 269 de voturi pentru, două voturi contra şi două abţineri.


Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.
Acum ramane doar ca Politia Locala insa si Politia Nationala sa puna in aplicare aceste noi legi, sistem care poate aduca la bugetul de stat sume foarte mari prin plata acestor amenzi.


CARE ESTE PROCEDURA?


În cazul nerespectării obligaţiei de a nu ocupa domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate expres de administratorul domeniului public, dacă un vehicul staţionează pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului.Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore. De asemenea, ridicarea vehiculului nu se dispune sau se întrerupe în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.


Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia.


Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Este, oficial, maine, Primaria, Politia, ridica, toate, masinile, parcate, trotuare