rss

Evolutia pretului benzinei si motorinei in Romania 2010-2011! Monopolul Petrom

Vezi cu cat a crescut pretul la carburanti in perioada 2010-2011!

Evolutia pretului benzinei si motorinei in Romania 2010-2011! Monopolul Petrom
Pe piaţa din România, preţul motorinei l-a depăşit pe cel al benzinei, aşa cum reiese din datele publicate de Comisia Europeană (Oil Bulletin), la jumătatea lunii septembrie, adică în urmă cu aproximativ două luni în urmă.

În 2011, acest fenomen s-a întâmplat şi în perioada februarie-mai, aşa cum reiese din datele de mai jos.

Dacă facem o comparaţie cu preţurile de la începutul lunii noiembrie 2010 putem observa o majorare a preţului benzinei cu 14%, iar cel al motorinei cu 19%.

Traian Băsescu a criticat declaraţia şefului OMV Petrom, precizând că "Nu întotdeauna ne place ce ne face Petrom. Spre exemplu, mie nu mi-a plăcut doamna directoare Mariana Gheorghe, ieşită în plină campanie agricolă să spună "am mărit preţul la motorină, deşi a scăzut preţul la ţiţei pe plan mondial", cu explicaţia “pentru că este cerere". Iar explicaţia corectă era alta: nu, pentru că aveţi monopol, doamna Mariana Gheorghe, da", a spus şeful statului.

Update:

Consiliul Concurenţei a finalizat o nouă anchetă asupra OMV Petrom, cea mai mare companie de pe piaţa românească, referitoare la retragerea de pe piaţă a benzinei fără plumb aditivată cu substitut de plumb, adică Eco Premium, ceea ce este considerată de inspectorii Concurenţei ca fiind o încălcare legislaţiei, se arată într-o informare transmisă de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Autor: AL
Sursa: Autolatest & C

Evolutia, pretului, benzinei, motorinei, Romania, 2010-2011, Monopolul, Petrom