rss

Firea spune ca Lucrarile la Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești sunt in grafic

Potrivit sursei citate, constructorul a dat asigurări că respectă termenele asumate și că lucrările la nodul rutier se vor finaliza în acest an.

Firea spune ca Lucrarile la Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești sunt in grafic

"Am venit astăzi pe șantier pentru a vedea dacă realitatea de pe hârtie corespunde cu cea din teren. Lucrările la Penetrația "Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București — Pitești" sunt în grafic, Nodul Rutier Virtuții este gata în proporție de 85%. Le-am solicitat tuturor celor implicați în realizarea acestui obiectiv de investiții să accelereze ritmul de lucru, astfel încât să se poată avansa cât mai mult, până ce condițiile meteo o vor permite", precizează Firea într-un comunicat al PMB remis AGERPRES."În acest moment au început lucrările de instalare a podului peste Șoseaua Virtuții, tronsoanele care se prefigurau a fi livrate la începutul lunii noiembrie au fost livrate conform graficului stabilit și s-a demarat instalarea acestora. Au fost livrate grinzile 1 și 2, urmând ca grinzile 3 și 4 să fie livrate săptămâna viitoare, după ce va fi făcută recepția calitativă în fabrica de la Călărași, iar ulterior va fi montat tablierul metalic. De asemenea, au fost avizate lucrările de relocare a instalațiilor electrice din zonă", se arată în comunicat.


PMB mai precizează că, având în vedere vechimea documentației în baza căreia a fost atribuită lucrarea și problemele identificate pe parcursul desfășurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi soluții de realizare a tronsoanelor doi și trei ale acestui obiectiv, în concordanță și cu prevederile PMUD B-If (n.r. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea București-Ilfov) recent aprobat."În urma grupului de lucru format la nivelul PMB cu reprezentanți ai proiectantului și reprezentanți ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediata vecinătate, minim invaziv în privința exproprierilor și implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat în PUZ-ul coordonator Sector 6", conform comunicatul PMB.


Aceeași sursă menționează că sunt în curs de finalizare lucrările pentru descărcarea arheologică prevăzută prin Avizul Ministerului Culturii, iar acestea se vor încheia până la sfârșitul anului 2017.

Autor: AL
Sursa: Autolatest & Agerpress

Tags:
Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești, lucrari Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești, termen Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești, infrastructura Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești, imagini Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești, pod ciurel nou, Penetratia Splaiul Independenței-Ciurel-Autostradă București - Pitești galerie foto