rss

Firea vrea ca toti taranii care vin in Bucuresti sa plateasca taxa de intrare in oras-Vinieta Oxigen B

Conform primelor date sunt vizati si bucurestenii care au masini mai vechi de Euro2 inclusiv.

Firea vrea ca toti taranii care vin in Bucuresti sa plateasca taxa de intrare in oras-Vinieta Oxigen B

Totodata, masinile poluante care circula prin centrul Capitalei vor fi taxate suplimentar, iar masinile Euro 1 si Euro 2 vor avea interzis complet in centru administrativ al tarii.
Conform anuntului facut de primarul Gabriela Firea, daca vii cu masina in Bucuresti si o ai inmatriculata in alt judet, va trebui sa platesti o taxa. Daca ai o masina care polueaza si intri in centrul Capitalei, va trebui sa scoti bani din buzunar. Ai motorizare Euro 1 sau Euro 2? Atunci nu poti intra deloc in mijlocul Bucurestiului.


Firea spune ca taxele sunt urmatoarele:


-autoturismele inmatriculate in alte orase sau state care trec prin Capitala vor cumpara Oxigen-B, in valoare de 10 lei/zi si de 1900 de lei/an;


-autoturismele poluante non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 inmatriculate in alte orase sau tari NU vor putea circula prin centrul Bucurestiului. Exceptie de la aceasta regula sunt cetatenii care au masinile inmatriculate in Ilfov;


-autoturismele din tara, din Bucuresti si din municipiul Ilfov poluante cu norma Euro 3 vor avea acces in centrul Capitalei doar prin achizitionarea unei viniete Oxigen-C, in valoare de 75 lei/luna si 900 lei/an.Conform primarului, masinile Euro 3, Euro 4, Euro 5, Euro 6, hibride si electrice vor avea acces pe toate drumurile din Bucuresti.


Taxa este aplicata si in alte orase europene:


Printre marile orase europene care percep taxa de centru se numara Londra, Stockholm si Milano.


Soferii platesc o taxa de centru de la 1 euro pana la aproape 4 euro daca trec prin centrul Stockholm-ului, capitala Suediei.


In Londra platesti aproape 13 euro pe zi taxa de centru. Daca n-ai Euro 4, platesti peste 24 euro pe zi.Municipalitatea din Milano percepe taxa de centru din 16 ianuarie 2012. Initial, taxa a fost aplicata in cadrul unui program pilot, pentru ca din 27 martie 2013 sa devina permanenta. 


In Bucuresti si Ilfov avem urmatoarele masini deja inmatriculate:


Potrivit datelor furnizate de Gabriela Firea, în București și Ilfov sunt maşini: 


Non-Euro - 261


Euro 1 - 7.188


Euro 2 - 113.729


Euro 3 - 213.000


Euro 4 - 440.000


Euro 5 - 253.000


Euro 6 - 331.000
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
firea vinieta Oxigen B, taxa intrare in bucuresti vinieta Oxigen B, pret vinieta Oxigen B, masini tarani in bucuresti, s-au mutat taranii in bucuresti, masini abandonate provincie, pret lunar vinieta Oxigen B, pret anual vinieta Oxigen B, pret vinieta Oxigen B euro 2, masini inmatriculare bucuresti vinieta Oxigen B