rss

Ford construieste noul F150 din aluminiu fapt care duce la cresterea costurilor de service

Americanii de la Ford au prezentat in premiera ultima generatie de model F-150.

Ford construieste noul F150 din aluminiu fapt care duce la cresterea costurilor de service

Acest pick-up este cea mai bine vanduta masina din SUA si este echipata cu un sasiu construit din elemente din aluminiu.


Acest material aduce o scadere a greutatii la gol, insa nu putina lume calculeaza si costurile de reparatie.


De exemplu tehnologia realizarii unei structuri din alumini prezinta cateva elemente greu de omis atunci cand trebuie sa reparam o astfel de componenta.
In prezent gama Land Rover si Audi utilizeaza din plin aluminiul, iar cand o masina vine la reparatie aceasta este preluata de echipa de mecanici care stiu sa efectueze reparatia.


Structurile din aluminiu nu sunt sudate asa cum eram obisnuiti cu cele din fie, ci sunt lipite cu adezivi speciali. 


Aceasta tehnologie aduce la randul sau o crestere a costurilor de reparatie si automat a timpilor in care masina este imobilizata in service.


Service-urile americane sunt instruite in reparatia de masini din aluminiu, insa clientii vor vedea pe pielea lor ce inseamna o crestere a costurilor generale pentru reparatii.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
repratie masini aluminiu, audi asf, cum se lipeste aluminiu, tehnici de lipire aluminiu, reparatie dauna masina aluminiu, costuril audatex masini aluminiu, noul ford f150 2014, cea mai buna masina americana, masina anului 2014 in america, cea mai vanduta masina americana, f150 vs chevrolet silverado vs gmc yukon vs dodge ram, off road f150 2015, design, pret achizite