rss

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Ford România a donat astăzi 3 SUV-uri EcoSport Facultății de Mecanică, Institutului de Cercetare INCESA și Liceului „Ștefan Odobleja” din Craiova.

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Acestea urmează să fie utilizate ca material didactic pentru studenții și elevii acestor instituții educaționale. Este vorba despre două exemplare Titanium si unul Trend, vehicule echipate cu multpremiatul motor 1.0 EcoBoost fabricat în uzina noastră.


A devenit deja o tradiție ca Ford România să doneze mașini și motoare comunității din Craiova, pentru ca viitori ingineri să poată cunoaște mai bine noile tehnologii disponibile pe vehiculele și pe motoarele de ultimă generație fabricate de Ford.


Pentru a ajuta studenții craioveni să înțeleagă mai bine tehnologia de fabricație Ford, compania a donat anul trecut trei vehicule B-MAX și două motoare 1.0 EcoBoost către Facultatea de Mecanică şi alte două motoare către Facultatea de Inginerie Electrică.„Parteneriatul dintre Ford și Universitatrea din Craiova se concretizează sub diverse aspecte şi, iată, se îmbogăţeşte o dată cu donarea celor două autoturisme Ford EcoSport pentru procesul de educaţie şi cercetare. Unul dintre aceste autoturisme va merge către studenţii Facultăţii de Mecanică, programul de studii Autovehicule Rutiere. În felul acesta, cu siguranță procesul didactic se va îmbunătăţi simţitor şi ne bucurăm că Ford reconfirmă încrederea în potenţialul studenţilor noştri, precum şi în cel al cadrelor didactice", a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova. 


Parteneriatul cu INCESA și Universitatea din Craiova datează deja de câțiva ani, perioadă în care s-au derulat mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea viitorilor specialiști ai industriei auto din România. În plus, începând cu 2015, Ford oferă anual 10 burse pentru studenții Universității din Craiova, proiect care se desfășoară cu sprijinul laturii filantropice a companiei: Ford Motor Fund & Community Services.


„INCESA va utiliza vehiculul EcoSport primit azi pentru a realiza proiecte de cercetare în care vom implica profesori şi studenţi, în special din ciclul de master şi doctorat. Un prim proiect a fost deja discutat cu conducerea Ford Craiova şi asteptăm cu interes sa-l putem pune în practică cât de curand”, a menționat prof. univ. dr. Leornardo Mănescu, directorul INCESA.
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Ford, România, donat, trei, vehicule, EcoSport, material, didactic, elevii, studenții, craioveni