rss

Francezii de la PSA dezvolta o noua platforma pentru masinile electrice-eVMP (Electric Vehicle Modular Platform)

eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) reprezinta viitorul celor de la Peugeot, Citroen, DS si Opel.

Francezii de la PSA dezvolta o noua platforma pentru masinile electrice-eVMP (Electric Vehicle Modular Platform)

Grupul PSA consideră că a fi în perfecta armonie cu dezvoltarea pieței automobilelor electriceeste un factor determinant pentru relevanța ofertei sale.


Prin urmare, Grupul va lansa,începând cu 2023, vehicule din segmentele C și D (sedan și SUV-uri) în diferite regiuni ale lumii.Automobilele vor beneficia de noua platformă de referință, eVMP "Electric Vehicle ModularPlatform&eVMP concentrează tot know-how-ul ingineriei Grupului PSA, cu baterii de capacitate cuprinsăîntre 60 și 100 kWh și o arhitectură optimizată care exploatează în totalitate spațiul podelei, cegăzduiește bateria.


Noua platformă reprezintă o referință pe piața automobilelor electrice, cu ocapacitate de 50 kWh pe fiecare metru din ampatament. Autonomia oferită va fi cuprinsă între 400 și 650 km (conform ciclului WLTP), în funcție de caroserie.


Pentru a oferi o soluție de înaltăperformanță adaptată nevoilor de mobilitate din întreaga lume, Grupul va putea dezvolta șiversiuni hybrid pe baza acestei platforme electrice de ultimă generație.Pe lângă nivelul ridicat de performanță tehnică, eficiența eVMP rezidă și în optimizareacosturilor de cercetare, dezvoltare și de industrializare. Acest lucru este obținut prin utilizareaanumitor subasambluri și a modulelor existente de baterii de înaltă performanță.Mai mult,procesul industrial a fost studiat pentru a obține sinergii maxime cu mijloacele existente înuzinele Grupului, investițiile fiind astfel reduse. Urmând aceeași logică de fabricare acomponentelor electrice in-house, eVMP completează piesele dezvoltate și fabricate în cadrulGrupului PSA sau împreună cu joint venture-urile e-motors sau ACC.


Prin platforma eVMP, PSA demonstrează încă o dată capacitatea Grupului de a inova prindezvoltarea de tehnologii de ultimă generație și accesibile, datorită cumpătării care a permisreducerea semnificativă a investițiilor în cercetare, dezvoltare și industrializare.


Această platformă globală va face posibilă oferirea unei game de automobile care respectă în totalitate normele de mediu, răspund așteptărilor mereu în schimbare ale clienților și care garanteazăplăcere la condus și siguranță la bord, valori care au contribuit la reputația de azi a Grupului, adeclarat Nicolas Morel, Directorul Departamentului Cercetare&Dezvoltare din cadrul GrupuluiPSA.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
eVMP (Electric Vehicle Modular Platform) 20202, peugeot eVMP (Electric Vehicle Modular Platform), citroen eVMP (Electric Vehicle Modular Platform), opel eVMP (Electric Vehicle Modular Platform), electri car france eVMP (Electric Vehicle Modular Platform)