rss

Gabriela Firea doreste un nou sistem de taxare al mașinilor care circulă prin centrul Capitalei

Primarul Capitalei Gabriela Firea doreste sa implementeze un nou sistem de taxare al masinilor care circula in Bucuresti.

Gabriela Firea doreste un nou sistem de taxare al mașinilor care circulă prin centrul Capitalei

Acesta este in mare parte identic cu cel din Londa unde soferii trebuie sa plateasca zilnic o taxa prin SMS cand vor sa intre cu masina in centrul orasului.


Noul sistem urmeaza sa integreze stalpi spciali cu camere video care sa verifice toate masinile care intra in Bucuresti, cele care nu au platit aceasta taxa urmand sa primeasca automat o amenda fara a avea drept de replica.


Despre amenda respectiva se anunta o limita de 500 euro cat este si in marile orase din Europa de Vest care au implementat acest sistem de reducere a traficului in cele mai aglomerate orase.Propunerile lansate acum de Primăria Capitalei, într-un program redactat pentru perioada 2018-2022, prevăd, printre altele, introducerea regimului obligatoriu de plată a parcărilor de utilitate publică generală coroborat cu aplicarea de sancțiuni pentru staționarea neregulamentară și stabilirea unui necesar optim de locuri de parcare de utilitate publică.


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
taxa intrare bucuresti, taxa soferi firea, taxa taxi firea, taxa centru bucuresti auto, stalpi camere video taxa centru bucuresti, bani la buget capitala