rss

Garmin a lansat GPS-ul dezl 2011 pentru camioane (Over The Road)

Garmin International Inc., divizie a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), lider global în producerea de sisteme de navigatie, a lansat seria dēzl, o nouă gamă de GPS-uri Garmin, create special pentru industria camioanelor over-the-road.

Garmin a lansat GPS-ul dezl 2011 pentru camioane (Over The Road)
dēzl dispune de un display de 5 inch, difuzor încorporat si oferă o serie de opsiuni user-friendly, inclusiv puncte de interes (POI) specifice pentru camioane, prin intermediul The National Truck & Trailer Services (NTTS) Breakdown Directory, istoricul orelor, consumului de carburant si al kilometrajului, limite de viteză pentru camioane si planificare avansată a navigării si a traseelor, calculate cu ajutorul tehnologiei Garmin’s nüRoute.

„ dēzl a fost creat pentru a satisface necesităsile navigării din industria camioanelor”, a declarat Dan Bartel, vicepresedinte al diviziei de vânzări globale în cadrul Garmin.

„Îndeajuns de mare pentru ca detaliile ecranului să fie corect vizualizate si cu un difuzor destul de puternic pentru a fi auzit în mediul zgomotos specific camioanelor, dēzl consine o serie de opsiuni preinstalate, speciale pentru camioane, care pot ajuta utilizatorii să economisească timp, bani si combustibil, dispozitivul îmbinând, astfel, practicabilitatea cu comoditatea.”

Seria dēzl cuprinde două modele: dēzl 560LT, un model cu date de trafic disponibile pe viasă, care anunsă utilizatorii cu privire la blocajele din trafic si lucrările rutiere, sugerând rute alternative pentru evitarea acestora; dēzl 560LMT beneficiază de actualizări nelimitate ale hărsilor, permisând utilizatorilor să descarce cele mai recente hărsi si puncte de interes de până la 4 ori pe an.

Planificare mai sigură si mai inteligentă a traseului, direct din cabină

- Dotat cu hărsi detaliate, ce oferă indicasii precise si citire cu voce tare a numelor de străzi, dispozitivele dēzl oferă o funcsie de planificare a drumului, pentru a veni în înâmpinarea restricsiilor specifice camioanelor; aceasta poate fi personalizată la nivelul greutăsii, înalsimii si încărcăturilor periculoase.

La introducerea profilului camionului, dēzl vă va ghida spre drumuri ce permit accesul camioanelor, potrivite pentru specificasiile autovehiculului dvs. Dispozitivul poate memora profiluri multiple de camioane si schimba oricând profilul activ.
- Pentru a vă ajuta să contorizasi orele petrecute pe drum, dēzl arhivează numărul de kilometrii parcursi într-o anumită sară sau zonă si poate ajuta utilizatorii să sină evidensa consumului si cheltuielilor pentru benzină. Dispozitivul poate contoriza, de asemenea, orele de lucru, înregistrând statusul orelor parcurse si poate avertiza în avans despre existensa contravensiilor.

Datele pot fi exportate, fiind utile în realizarea semestrial a International Fuel Tax Agreement Documentation (IFTA), pe care utilizatorii sunt obligasi să o prezinte.

- Cu dēzl, găsirea locurilor de popas nu mai este o problemă, datorită funcsiei „exit service”, care le permite utilizatorilor să caute exit-urile autostrăzii unde pot găsi restaurante, benzinării, cazări, zone de odihnă, popasuri si stasii de cântărire.
- Funcsia „Lane assist” vă oferă încredere pe timpul călătoriei, direcsionându-vă către banda potrivită si oferind imagini realiste ale intersecsiilor complexe – acolo unde aceste imagini sunt disponibile - pe care urmează să le întălnisi.

Rutare predictivă nüRoute

- Calculând un timp realist al sosirii la destinasie si, totodată, unul eficient la rutare, funcsia „ trafficTrends™” recomandă trasee, folosindu-se de istoricul datelor cu privire la trafic si de tendinsele recurente cu privire la traficul din zona în care vă aflasi, în orice moment al zilei.

- Facilitând călătoriile mai mult ca niciodată, seria dēzl memorează destinasiile dvs. cele mai frecvente si foloseste funcsia „ myTrends™” pentru a prevedea destinasia, fără a fi nevoie de activarea manuală a rutei. În acelasi timp afiseasză timpul sosirii si traseul indicat, calculat pe baza informasiilor despre trafic.

Posibilităsi nelimitate de customizare.

- Utilizatorii pot cota punctele de interest cu una până la cinci stele. Atunci când dispozitivul este conectat la un cont myGarmin, acestia pot înregistra punctajele acordate si accesa baza de date a comunităsii, permanent actualizată cu punctajele altor utilizatori.

- Meniul principal al dispozitivului poate fi personalizat pentru a afisa icoanele preferate si cele mai accesate, permisând, astfel, o navigare mai rapidă.
- dēzl este portabil si dispune de moduri multiple, putând fi folosit atât pentru camioane, automobile sau RV/caravane, printr-o simplă schimbare a setării de mod.

Presul recomandat de producător pentru dēzl 560LT este de 469,99 Euro, iar pentru 560LTM, de 529,99 Euro.

Ambele dispozitive vor fi disponibile începând cu primul trimestru al lui 2011. Pentru mai multe informasii, vizitasi www.garmin.com

Despre Garmin

Lider global în dispozitive de navigare, Garmin Ltd. şi subsidiarele sale concep, produc şi distribuie sisteme de navigare, comunicare, informare cât şi aplicaţii începând cu 1989. Majoritatea acestor produse dispun de tehnologia GPS.

Produsele Garmin sunt destinate automobilelor şi mediului mobil, wireless, domeniului maritim şi aviatic. Garmin realizează de asemenea şi produse destinate segmentului OEM. Garmin Ltd. are sediul central în Insulele Cayman, iar principalele subsidiare se află în Statele Unite ale Americii, Taiwan şi Marea Britanie.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Garmin, lansat, GPS-ul, dezl, 2011, camioane, Over, Road