rss

Germania vrea ca si masinile vechi diesel sa fie echipate cu AdBlue! Clientii platesc bineinteles

Statul german are in vedere un plan in care peste 12.5 miloane de masini diesel mai vechi sa fie echipate cu AdBlue.

Germania vrea ca si masinile vechi diesel sa fie echipate cu AdBlue! Clientii platesc bineinteles

Acest lucru inseamna ca daca mergi cu o masina diesel Euro 2, 3, 4, sau 5 trebuie sa-ti cumperi un sistem AdBlue pentru a reduce noxele emise.De fapt sistemul AdBlue inseamna ca masina trebuie sa fie echipta intr-un atelier specializat cu un catalizator special ( 500-2000 euro) cu in injector de AdBlue ( in medie 1000 euro) si cu in rezervor special plus conductele aferente ( 500 euro) si evident manopera efectiva.


Deci cine merge cu un diesel de generatie mai veche trebuie sa scoata din buzunar cateva mii de euro pentru a face conversia la AdBlue care in plus de aceasta trebuie inlocuit la fiecare 5000 de km de catre proprietar.Daca se consuma cantinatea de AdBlue masina se opreste pentru ca atunci aceasta polueaza mult mai mult decat o cere legea.


Masinile echipate cu aceste motoare de generatie veche urmeaza sa fie vandute cu cateva sute de euro de catre germani in anii care urmeaza in ciuda faptului ca unele sunt fabricate in 2014!


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
adblue pe toate diesel-urile, motoare diesel cu adblue, sistem adblue, probleme injector adblue, costuri adblue, conversie adblue diesel, probleme masini sh diesel, costuri manopear montare adblue