rss

Germanii au descoperit ca si masinile Fiat si Jeep au motoare diesel Multijet care inseala emisiile de noxe

In urma unor teste realizate pe modelele Fiat si Jeep au fost descoperite aceelasi sisteme ca si la modelele VW.

Germanii au descoperit ca si masinile Fiat si Jeep au motoare diesel Multijet care inseala emisiile de noxe

Este vorba de un soft care anuleaza functionarea catalizatorului atunci cand masina este testata pe bancul de probe, sistem care arata de fapt ca motorul nu are emisii atat de mari.In realitate motoarele Multijet ale celor de la Fiat si Jeep sunt la fel de poluante precum cele de la VW de anul trecut, insa aici problema este ca Fiat si Jeep nu vor sa recunoasca ca au inselat clientii.


Tinand cont de acest lucru cei care au testat masinile italienilor au mers mai departe la Comisia Europeana pentru a arata ca emisiile sunt peste normele cerute, iar masinile care polueaza sa fie retrase din circulatie.


]


FCA, grupul Fiat-Chrysler-Jeep nu vrea sa comenteze pe aceasta tema!


"The German tests found a "special nitrogen oxide catalyst which is being switched off after a few cleaning cycles," according to WirtschaftsWochemagazine. It said the affected vehicles include the Fiat 500X and Jeep Renegade small SUVs, platform siblings, along with the Fiat Doblo car-derived van. The engine in question is Fiat's latest 2.0-liter diesel."

Autor: AL
Sursa: Autolatest & Autonews

Tags:
fiatgate, jeepgate, emisii diesel fiat, fca vs germany, probleme emisii fiat, probleme emisii jeep, probleme motoare fiat, probleme tehnice jeep