rss

Guvernul lucreaza la noua grila de impozite auto! Anul viitor toti soferii platesc mai mult chiar daca masina a fost cumparata din Romania

In ultimele saptamani in media au fost prezentate voalat cateva modificari care urmeaza sa afecteze toti soferii din Romania.

Guvernul lucreaza la noua grila de impozite auto! Anul viitor toti soferii platesc mai mult chiar daca masina a fost cumparata din Romania

Ei bine acum Guvernul doreste o noua modificare a taxelor auto, respectiv dupa ce a scos la inceputul anului infama taxa auto pentru masinile aduse din afara tarii, taxa contestata in cele mai mare foruri din Uniunea Europeana.
Politica de stat asupra celor care detin o masina a fost relaxata timp de un an, moment in care romanii si-au cumparat peste 500.000 de masini second hand cu preturi mici, mediii sau mari din tarile din vest.


Toate bun si frumoase, insa acum ne pregatim pentru o noua taxa auto care vine sa inlocuiasca impozitul auto, respectiv o taxa care urmeaza sa afecteze toti proprietarii de masini din Romania.


In prezent impozitul auto este de maxim 200 de lei pentru o masina cu o cilindree de maxim 1999 cmc, insa de anul viitor se lucreaza la un impozit diferentiat in functie de varsta masinii.


Daca conduci o masina fabricata in anul 2008 cand piata a fost intr-o expansiune in acest domeniu trebuie sa platesti undeva la peste 50 de euro. Momentan nu se cunosc detaliile noului impozi,insa cu cat este mai veche masina cu atat acest nou impozit va fi mai mare.Pentru o masina din clasa Euro 2 sau 3 acesta ar putea ajunge la peste 200 euro, impozit corelat cu o taxa de RCA de aproximativ 150 de euro permite statului sa incaseze pentru cateva milioane de maisni peste 300 euro anual pe intreaga durata de viata a masinii.


Daca luam o masina cu o cilindree de peste 2.000 cmc se spune ca taxa o sa fie si mai mare, adica veniturile bugetare urmand sa creasca exponentiala anual pana cand masina este radiata!


O umare logica a noii taxari este o crestere a masinilor inmatriculate pe Bulgaria sau chiar Franta si Germania unde taxele anuale sunt mult mai mici, si o mare problema a asiguratorilor la capitolul daune realizate pe teritoriul Romaniei.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Guvernul, lucreaza, noua, grila, impozite, auto, Anul, viitor, toti, soferii, platesc, mult, chiar, daca, masina, fost, cumparata, Romania