rss

Honda e este cea mai slaba masina electrica din Europa! Renault ZOE II castiga detasat

Jurnalistii de la Carwow au realizat un test de consum cu cele mai importante masini electrice de clasa mica vandute in Europa.

Honda e este cea mai slaba masina electrica din Europa! Renault ZOE II castiga detasat

Cea mai slaba masina din acest test a fost indiscutabil modelul mult laudat, Honda e care se dovedeste un esec la capitolul AUTONOMIE pentru o masina electrica.
In mod real masina merge doar 180 de km in sezoul cald, adica in sezonul rece vom vedea si o autonomie mai mica de 160 km pentru ca sistemul de incalzire electric consuma mult mai multa energie decat AC-ul vara.


Masina urmatoare la capitolul autonomie care a iesit din joc a fost modelul Mini E urmat la scut timp de gama Peugeot e-208 care au acumulatori de o capacitate medie. Masina francezilor a parcurs 258 de km cu acumulatorul golit pana la zero.


Supriza a fost se pare modelul VW e-UP care a merg chiar mai mult decat spune VW in mod real, autonomia sa fiind de 260 km cu o singura incarcare.Noul Opel Cors E a reusit sa mearga cu o singura alimentare o distanta de 280 km.


Vedeta test-ului este fara doar si poate noua generatie de Renault ZOE II care are un acumulator foarte mare insa si un sistem de management al energiei extrem de bine gandit pentru temperaturile si traficul din Europa.


Acesta masina a reusit sa parcurga in mod real o distanta de 370 km in conditii de autostrada insa cu sistemul de AC pornit.Asadar Renault produce cea mai buna masina electrica din Europa in segmentul mic, iar Honda e este O DEZAMAGIREA din toate punctele de vedere comparata cu un ZOE.


In plus fata de aceasta un model Honda e are un pret de achziitie de 40.000 euro in Romania in timp ce un Renault ZOE II costa doar 25.000 euro!


Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
honda e autonomie, peugeot e208 autonomie, cat merge un renault zoe II 2020, autonomie opel corsa e, mini e autonomie reala