rss

Hyundai Ioniq a obtinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Noul Hyundai Ioniq a primit calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP, o organizatie europeana independenta care evalueaza nivelul de siguranta oferit de autovehicule.

Hyundai Ioniq a obtinut calificativul maxim de cinci stele  la testele Euro NCAP

Gama Ioniq dispune de o serie de sisteme standard de siguranta activa, printre care franare autonoma de urgenta (AEB), avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS), asistenta la mentinerea benzii de rulare (LKAS), dar si pilot automat inteligent (SCC).


Hyundai face mai accesibila mobilitatea cu emisii zero, oferind primul autovehicul din lume disponibil cu trei variante de propulsoare electrice: hibrid, electric si plug-in hibrid.


“Calificativul Euro NCAP primit de Ioniq subliniaza progresele inregistrate de producatorul auto”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.„Sistemele de siguranta activa sunt disponibile standard pentru toate cele trei versiuni, Ioniq fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte”.


Siguranta activa reprezinta o dotare standard pentru Ioniq


Organizatia Euro NCAP a testat sistemul de franare autonoma (AEB), disponibil standard pentru Ioniq.Sistemul avertizeaza conducatorii auto in cazul unui potential pericol, prin utilizarea senzorilor radar si a camerelor frontale, actionand in trei etape: emite semnale vizuale si acustice, controleaza frana in functie de intensitatea pericolului, aplicand o forta maxima de franare inainte de momentul impactului.


Sistemul este activat la viteze de peste 8 km/h, atunci cand detecteaza un autovehicul sau un pieton, cu scopul de a evita sau minimiza riscurile unei coliziuni.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Hyundai Ioniq euroncap, siguranta Hyundai Ioniq, test drive Hyundai Ioniq, drive test Hyundai Ioniq, consum Hyundai Ioniq, pret Hyundai Ioniq