rss

Hyundai ix35 Fuel Cell a reusit sa atinga o viteza maxima de 170 km/h

Hyundai ix35 Fuel Cell a inregistrat un nou record de viteza de 170 km/h.

Hyundai ix35 Fuel Cell a reusit sa atinga o viteza maxima de 170 km/h

Traseul desfasurat din Bergen, Norvegia pana la Bolzano, Italia a fost parcurs pe durata a cinci zile, pe o distanta de 2.500 de kilometri.


”Hyundai continua dezvoltarea in domeniul sustenabilitatii, prin intermediul modelelor gamei. Cele mairecente activitati desfasurate demonstreaza avantajele practice ale autovehiculelor pe baza de pila decombustibil, care reprezinta viitorul mobilitatii”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer alHyundai Motor Europa.ix35 Fuel Cell este primul model pe baza de pila de combustibil produs in serie si comercializat,reprezentand o parte esentiala a viziunii marcii de a deveni lider in ceea ce priveste proiectarea deautovehicule cu emisii zero pana in anul 2020.


In prezent, 300 de unitati pot fi intalnite pe drumurileeuropene din 12 tari. Modelul poate parcurge aproximativ 600 de kilometri cu un singur plin de hidrogen,fiind comparat in mod favorabil cu o unitate alimentata conventional.


ix35 Fuel Cell se alatura Santa Fe FCEV, lansata in anul 2000, Tucson FCEV, in 2004 si ix35 FCEV, in 2012. In plus, odata cu noul Ioniq,producatorul auto prezinta primul autovehicul din lume disponibil in trei variante de propulsoare: hibrid,plug-in hibrid si electric.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
record Hyundai ix35 Fuel Cell, imagini Hyundai ix35 Fuel Cell, new Hyundai ix35 Fuel Cell, pret Hyundai ix35 Fuel Cell, flota Hyundai ix35 Fuel Cell, viteza maxima Hyundai ix35 Fuel Cell, autonomie Hyundai ix35 Fuel Cell