rss

Hyundai Motor promoveaza Parteneriatul Hidrogenului de la Londra- ix35 Fuel Cell

Hyundai Motor a consolidat angajamentul pentru un mediu inconjurator mai curat, cu un nivel redus al dioxidului de carbon, prin aderarea la “Parteneriatul Hidrogenului de la Londra” (LHP).

Hyundai Motor promoveaza Parteneriatul Hidrogenului de la Londra- ix35 Fuel Cell

Reprezentantii Hyundai si LHP, impreuna cu viceprimarul Londrei, Kit Malthouse, au semnat recent acordul, la sediul Greater London Authority.


LHP a demarat proiecte fondate pe tehnologia cu hidrogen in valoare de peste 50 milioane de lire, implementand alimentarea cu hidrigen a noilor autobuze, taxi sau scutere si dezvoltarea statiilor de alimentare, a componentelor pentru autovehicule si a unitatilor dedicate fuel cell. Compania Hyundai Motor va contribui in acest parteneriat cu expertiza dobandita in materie de autovehicule propulsate pe baza de hidrogen, ajutand in acest mod la dezvoltarea infrastructurii necesare pentru o economie sustinuta de hidrogen.


Viceprimarul Londrei si presedintele “Parteneriatului Hidrogenului de la Londra”, Kit Malthouse, a declarat: “Atat Hyundai, cat si membrii LHP, vor dezvolta o strategie pentru autovehiculele fuel cell si vor contribui la crearea unei retele de statii de alimentare cu hidrogen in Londra. De asemenea, Hyundai va furniza informatii importante si va impartasi din experienta sa globala, sustinand initiativa primarului cu privire la reducerea emisiilor de carbon in activitatile de transport. Acest acord va permite mentinerea economiei Londrei in topul stiintei si inovatiei.’’


Tony Whitehorn, Presedinte si CEO al Hyundai Motor Marea Britanie, a declarat “Compania Hyundai este incantata sa se alature <> si sa contribuie la dezvoltarea unui oras mai curat si sustenabil. Avantajele hidrogenului asupra mediului inconjurator sunt vaste si suntem bucurosi sa colaboram cu ceilalti membri LHP pentru a impulsiona introducerea pe scara larga a acestei tehnologii.”
“Hyundai este primul si singurul producator auto care a demarat, la nivel mondial, productia de serie a autovehiculelor fuel cell si consideram ca vom avea un rol esential in aceasta colaborare, in scopul evidentierii beneficiilor acestei tehnologii. Avantajele Hyundai ix35 Fuel Cell propulseaza hidrogenul drept o sursa fiabila pentru energia sustenabila si curata. Faptul ca acest autovehicul inovator este prezentat clientilor de flote din mediile public si privat, va permite LHP atragerea de investitii si crearea de oportunitati de angajare pe masura ce infrastructura hidrogenului se va dezvolta”.


La inceputul anului curent, Hyundai a devenit primul producator auto care a demarat productia de serie a autovehiculului ix35 Fuel Cell cu zero emisii de dioxid de carbon. Modelul Hyundai ix35 disponibil publicului si clientilor de flote din intreaga lume, este de asemenea utilizata de catre Comisia Europeana, cu sprijinul Adunarii pentru Pile de Combustie si Hidrogen (FCH JU), pentru a demstra avantajele tangibile ale tehnologiei pe baza de hidrogen fuel cell membrilor Parlamentului European, oficialilor Comisiei Europene si altor factori de decizie.  


Lider in dezvoltarea fuel cell


Hyundai Motor Company a devenit lider mondial in dezvoltarea tehnologiei fuel cell pe baza de hidrogen, odata cu lansarea Santa Fe FCEV, in anul 2000. In prezent, compania administreaza o divizie de cercetare dedicata, in cadrul propriului Institut de Cercetare Tehnologica si Ecologie din Coreea.


Hyundai are ca obiectiv productia a 1.000 de unitati ix35 Fuel Cell pana in 2015, pentru clienti de flote din sectoarele public si privat, cu precadere in Europa, unde UE a stabilit o harta privind dezvoltarea unei retele pan-europene a statiilor de alimentare cu hidrogen. Constructorii auto de top, printre care si Hyundai, au aratat suportul pentru suplimentarea numarului de statii de alimentare, cu scopul de a pregati piata pentru productia in masa a autovehiculelor propulsate pe baza de hidrogen. 


Hyundai ix35 Fuel Cell


Utilizand tehnologia proprie Hyundai, pila de combustie a autovehiculului ix35 transforma hidrogenul in electricitate, care pune in functiune motorul vehicului. Singurul tip de emisie generat de ix35 Fuel Cell este apa.


Alimentarea cu hidrogen a modelului ix35 Fuel Cell se realizeaza in doar cateva minute. SUV-ul Hyundai accelereaza de la 0 la 100 km/h in 12.5 secunde, are o viteza maxima de 160 km/h, iar autonomia este de 594 kilometri.


ix35 Fuel Cell reprezinta rezultatul celor 14 ani de studii, in valoare de cateva sute de milioane de euro, desfasurata de catre inginerii centrului de Cercetare Tehnologica si Ecologie Hyundai din Mabuk, Coreea. In perioada de testare, modelul a inregistrat peste 3 milioane de kilometri, rulati in conditii reale in Europa, Coreea si S.U.A. 
Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
hyndai ix35 fuell cell, hybrid cars hyundai, masini hibride hyndai, 0-100 m/g, autonomie combustibil, 0-60 mph ix35 fuel cell, price tag ix35 fuel cell