rss

Hyundai Motorsport testeaza noul i20 WRC 2014

Echipa Hyundai Motorsport a analizat rezultatele obtinute in urma testelor efectuate pe asfalt in Franta si a celor desfasurate pe macadam, la inaltime, in sudul Spaniei, si a demarat dezvoltarea de noi specificatii pentru modelul i20 WRC.

Hyundai Motorsport testeaza noul i20 WRC 2014


“In ultimele luni, am desfasurat teste pentru toate conditiile posibile de drum pentru a acumula cat mai multe informatii semnificative. Dupa sesiunea din Finlanda, am intrerupt evaluarea pentru a analiza rezultatele obtinute pana in prezent”, a declarat directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan.


Recent, echipa Hyundai Motorsport a calatorit din Germania in Franta si, apoi, in sudul Spaniei pentru a evalua autovehiculul in conditii de altitudine ridicata. Testele au fost desfasurate de catre Bryan Bouffier si Juho Hänninen, care au pilotat modelul i20 WRC. “Unitatea dispune de specificatii asemanatoare modelului pe care l-am utilizat in Finlanda, in luna august, dar beneficiaza de o serie de elemente noi”, a adaugat Nandan.


“In cadrul Campionatului Mondial de Raliuri FIA de anul viitor, testul la inaltime va reprezenta o provocare, mai ales in Mexic, unde altitudinea atinge 2.500 metri. Performantele masinii pot fi afectate in aceste conditii.


Prin urmare, obiectivul evaluari a fost acela de a analiza comportamentul motorului in astfel de situatii. De asemenea, am avut oportunitatea de a dezvolta noi solutii pentru modelul i20 WRC in conditii de macadam”, a explicat Nandan.


Programul de teste Hyundai Motorsport va continua in urmatoarele luni, in timp ce Campionatul Mondial de Raliuri 2014 va demara in mai putin de 4 luni de zile.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
hyundai i20 wrc, teste hyundai i20, drive test, consum, hyundai rally car, new i20 rally car 2014. images, fast tarmac wrc from hyundai