rss

Hyundai si Cisco colaboreaza pentru a dezvolta o noua generatie de vehicule

Prin intermediul acestui parteneriat va fi creata o platforma flexibila, sigura si inovatoare, care sa permita dezvoltarea rapida a autovehiculelor conectate.

Hyundai si Cisco colaboreaza pentru a dezvolta o noua generatie de vehicule

Hyundai Motor Company si Cisco au dezvaluit informatii despre noua tehnologie pentru dezvoltarea unuiautovehicul adaptat inovatiilor in ceea ce priveste siguranta.


Cu aceasta ocazie au fost prezentate detaliidespre productia noii generatii de vehicule dezvoltate sub conceptul connected Intelligent Car,programata pentru anul 2019.


Aceasta asociere unica in domeniul auto si al tehnologiilor informatice se concentreaza asupra solutiilorpentru optimizarea transmiterii / receptionarii datelor in interiorul vehiculului, care vor creste exponentialdatorita condusului autonom si altor necesitati de conectivitate.Obiectivul Hyundai - Cisco se indeparteazade sistemele restrictive CAN (Network Area Controller) si se indreapta catre comunicatiile Ethernet, carelivreaza o viteza de procesare de pana la 1 Gbps.


Software-ul Ethernet ofera, de asemenea, un controlintegrat al datelor, care permite extinderea flexibila a conexiunilor, pentru a gestiona in acelasi timp seturimari de date provenite de la diferite componente ale vehiculului.Hyundai si Cisco au creat o platforma noua care ofera acces sigur la toate datele din vehicul. Pentrufolosirea optima a latimii de banda, aceasta utilizeaza prima generatie de arhitecturi de 1 Gps si AutomotiveEthernet cu QoS. Permite configurarea rapida si sigura, oferind flexibilitatea de a proiecta si de a construi noiservicii.


De asemenea, va contribui la aplicarea mai rapida a noilor solutii pe piata."Transportul si mobilitatea se afla intr-o evolutie fara precedent. Colaborarile cu importante companii detehnologie evidentiaza inca o data viziunea Hyundai de a oferi clientilor conectare permanenta depasindbarierele legate de timp si spatiu", a declarat Seung Ho Hwang, Executive Vice President si Head of AutoIntelligence Division la Hyundai Motor.Platforma software aflata in vehicul stabileste conditiile pentru tehnologiile adaptative. Ofera, de asemenea,o retea integrata, de securitate sporita, precum si una completa de tip end-to- end. Platforma ofera conditiipentru servicii noi, de mare viteza, prin integrarea dintre software si hardware-ul existent.Prin activarea serviciilor IP si Ethernet, magistralele „bus” si dispozitivele existente vor functiona impreuna cunoile servicii atasate la Ethernet.


Prin colaborarea cu Cisco, infrastructura Hyundai de autoturisme conectateva putea fi adaptata la noile inovatii de comunicare vehicul - mediu (V2X), ceea ce va oferi o experientaautonoma de condus mult mai sigura.


Acest aspect va permite conectareavehiculelor, caselor și birourilor la infrastructura oraselor si altor vehicule prin intermediul retelelor inteligente,tehnologiei Internet Protocol, respectiv Internet of Things (IoT).

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Hyundai, Cisco, colaboreaza, dezvolta, noua, generatie, vehicule