rss

Iarna nu-i ca vara la volan!

Se pare ca iarna ne-a prins din nou pe nepusa masa.

Iarna nu-i ca vara la volan!
Aceasta afirmatie a fost cel mai bine vazuta in aceasta dimineata in cea mai mare capitala din Europa de Sud-Est, Bucurestiul.

Mergand incet prin traficul panicat de la prima ora din Bucuresti am realizat ca specia aceasta de soferi cu numere de Bucuresti chiar nu se pricepe deloc sa conduca pe zapada.

Spunem aceasta deoarece la primele ore Politia a anuntat deja ca s-au produs mai bine de 90 de accidente destul de serioase datorate neatentiei si lipsei cunostinetelor de condus pe zapada.

Conform datelor se pare ca sunt devina soferii...soferitele care nu au acordat prioritate si nu cunosc parametrii de functionare a masinilor lor in conditii neprielnice de trafic.

Pur si simplu ma uitam stupefiat cum multi posesori de automobile cu tractiune pe puntea spate ( BMW, Mercedes etc) isi incearca norocul cu riscul de a ajunge reprede la sectia de politie pentru a sta 7 ore sa completeze multe formulare.

O alta specie de soferi este cea care nu a mai condus nicioadata pe zapada, aceia care abia si-au luat permisul de conducere. Rezultatele se vad clar.

Deci, pe aceasta cale dorim ca Brigada Politiei Rutiere sa verifice automobilele cu tractiune pe puntea spate pentru a constata daca sunt echipate cu anvelope de iarna.

In Germania amenda este usturatoare si nimeni nu se risca.

Mai mult trebuie efectuata o campanie in mass-media pentru a atentiona si invata soferii ca mersul cu masina pe o sosea acoperita cu zapada este complet diferit fata de cel din lunile cu soare.Autor: LD
Sursa: Autolatest FOTO Jurnalul

Iarna, nu-i, vara, volan