rss

In atentia samsarilor auto! RAR a inceput de la 1 noiembrie sa faca poze la km din bord

RAR a inceput de la 1 noiembrie sa oblige statiile ITP in realizarea de noi imagini cui masinile verificate.

In atentia samsarilor auto! RAR a inceput de la 1 noiembrie sa faca poze la km din bord

Acum, pe langa cele doua imagini cu masina si cu motorul inspectorii de la ITP trebuie sa efectueze si o noua imagine cu km reali din bord pentru fiecare masina in parte.


Acesta este primul pas in implementarea unui nou sistem informatic RAR care trebuie sa-ti spuna cati km are in parte fiecare masina care a trecut printr-o statie ITP.Masinile de Bulgaria si Franta nu sunt vizate pentru ca acestea au ITP in alta tara.


DE CE SI LA KM DE LA BORD?


Pentru simplu fapt ca foarte multi ( daca nu toti) samsarii dau km inapoi pentru toate masinile vandute, acum fiind imposibil ca o masina care in 2016 la ITP avea in bord 180.000 de km si in 2018 aceeasi masina sa afiseze doar 175.000 de km.Acest mod de a controla piata auto are mari sanse sa duca in instanta vanzatorii de rea credinta, justitia oferind din start peste 3 ani de puscarie pentru inselaciune. Daca samsarul mai este si recidivist anii se aduna!


Singurii care urmeaza sa fie protejati de aceasta noua regula sunt cetatenii care au o masina intretinuta si care nu doresc sa-si insele clientii cand au de gand sa vanda masina!Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
km bord reali, rar poza bord, rar imagine foto km, itp foto bord, itp obligatoriu foto km, samsari auto rar, km dati inapoi, masini masluite, probleme km reali, masini de germania 300.000 de km stersi, puscarie samsari auto, recidivisti samsari auto, jmenari auto, politie razie samsari auto