rss

KIA a anuntat vanzari record in Europa pentru primele 6 luni ale anului

KIA a anuntat astazi ca vanzarile sale din Europa stau foarte bine.

KIA a anuntat vanzari record in Europa pentru primele 6 luni ale anului

Kia Motors a anunțat cifrele de vânzări ale celei mai bune jumătăți de an dinistoria sa în Europa, conform ultimelor date furnizate de ACEA (European AutomobileManufacturers Association).


Volumul vânzărilor pe Bătrânul Continent a crescut cu 1.6% fațăde aceeași perioadă a anului trecut, înregistrându-se 268.305 unități în primele șase luni aleanului.Cota de piață a Kia a crescut, de asemenea, de la 3.0% la 3.2% în aceeași perioadă.Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a declarat: „O serie de modelenoi și modernizarea altora ne-a condus către noi culmi în 2019, arătând că strategia decreștere a produselor și a afacerii noastre funcționează.


Acum oferim mai multe alternativeîn mai multe segmente auto decât aproape orice alt producător, fiind ajutați de extindereafamiliei Ceed și de o serie de modele hibride, electrice și ”performance”. Vom oferi chiar șimai multe alternative cumpărătorilor în a doua jumătate a anului 2019, grație sosirii nouluicrossover urban XCeed și a noilor modele hibride și plug-in hibride.”Succesul modelului CeedCea de a treia generație Kia Ceed a fost comercializată în variantele hatchback în cinci ușiși Sportswagon încă de la mijlocul anului 2018, iar gama modelului a crescut la începutulanului 2019.


Atât noul model ProCeed, cu caroserie shooting brake în cinci uși, cât șivariantele performante GT ale modelelor Ceed și ProCeed, au ajutat la creșterea cu 40.6%a vânzărilor totale ale familiei modelului Ceed față de anul trecut. 


Este de așteptat ca vânzările familiei modelului Ceed să crească și mai mult în a douajumătate a anului 2019, comercializarea noului crossover urban XCeed urmând să înceapăîn septembrie. Noile variante hibride ale gamei Ceed vor fi de asemenea disponibile înEuropa către sfârșitul acestui an.


Cerere în creștere pentru modelele hibride și electriceAvând una dintre cele mai diversificate game de modele hibride și electrice, gama modelelorelectrificate Kia a înregistrat o cerere în creștere în primele șase luni ale anului 2019.


Vânzările modelului Niro - disponibil în variantele hibrid, plug-in hybrid și 100% electric - aucrescut cu 40.1%, la 31.133 unități.


Vânzările totale ale modelelor electrice Kia în prima jumătate a anului 2019 au crescut de la 27.671 unități la 38.173 unități (+38.0%), incluzând modelul Soul EV anterior și noul e-Soul,dar și modelul Optima Plug-in Hybrid (în variantele sedan și Sportswagon) și modelulSportage cu system mild-hybrid 48v ”EcoDynamics+”.
Automobile compacte populareKia a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru ultimele două modele compacte ale sale,Picanto și crossover-ul compact Stonic.


După lansarea în 2018 a noilor variante GT-Line și X-Line, vânzările modelului Picanto au crescut cu 13.9% față de aceeași perioadă a anuluitrecut, ajungând la 42.200 unități, devenind astfel al treilea cel mai bine vândut model Kia,după Ceed și Sportage (64.118 unități).


Vânzările modelului Kia Stonic, al patrulea cel maibine vândut model Kia - au crescut de asemenea cu 9.4%, la 33.852 unități.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
vansari kia 2019, primele 6 luni kia ceed vanzari, record sales kia europe, new ceed record sales europe, vanzari romania kia ceed 2019