rss

Kia iese din nou triumfatoare la premiile iF Awards 2019

Cel de-al treilea triplu triumf consecutiv pentru Kia la premiile iF Design-18 premii iF Design din 2010.

Kia iese din nou triumfatoare la premiile iF Awards 2019

Trei este încă o dată numărul norocos pentru Kia. După lansarea celeide a treia generații Kia Ceed, comercializată în Europa, în trei versiuni de caroserie diferite,cele trei nou venite au primit fiecare câte un premiu iF Award pentru design.


În plus, acest triumf triplu în competiția de design de renume mondial reprezintă al treilea anconsecutiv în care Kia a câștigat un hat-trick de premii iF Design, urmând succesele similaredin 2017 și 2018.


Această realizare subliniază reputația producătorului coreean pentru designul de primăclasă, care, timp de peste un deceniu, a fost modelat de Peter Schreyer, Președinte deDesign și Chief Design Officer al Kia Motors.Brandul Kia a câștigat primul său premiu iF în2010 și a creat de atunci cel puțin un model premiat în fiecare an. Kia a fost onorată cu untotal de 18 premii iF Awards pentru designul modelelor sale.Ultimele trofee au fost acordate fiecărei din cele trei variante Ceed: modelele Ceedhatchback în cinci uși și Sportswagon, lansate la mijlocul anului 2018 și noul ProCeed cucaroserie shooting brake, a cărui comercializare a început în această lună în Europa.


Cea de-a treia generație Kia Ceed și-a schimbat denumirea numelui său din punct devedere ortografic (anterior numit Kia ceed), însă nu și semnificația sa fundamentală.


La fel ca modelul original lansat în 2007, noul Ceed este un automobil compact pentru Comunitatea Europeană, cu Design European. Cu adevărat europeană, noua gamă demodele a fost proiectată la centrul european de design Kia din Frankfurt, sub conducerea luiPeter Schreyer și a lui Gregory Guillaume, șeful de design Kia din Europa.


Proiectarea șidezvoltarea au fost efectuate de centrul de cercetare și dezvoltare al mărcii dinRüsselsheim, iar toate versiunile sunt fabricate în Slovacia.Liniile curate și drepte caracterizează designul noii familii Ceed, care se inspiră din cel alnoului sedan fastback Kia Stinger - el însuși un câștigător al premiului iF Award în 2018.Hatchback-ul Ceed în cinci uși are o lățime mai mare și o înălțime mai mică decâtpredecesorul său, în timp ce cabina este poziționată spre spatele mașinii, pentru a oferi oprezență mai sportivă.Cu proporțiiinteligente și un nou design dinamic, Ceed Sportswagon este mai sportiv decât oricaredintre predecesorii săi.Noul ProCeed are un design complet nou și este primul automobil compact cu caroserieshooting brake de la un producător auto de masă. ProCeed combină un design uimitor,elegant cu spațiul și versatilitatea unui tourer, remarcându-se față de frații săi, prin aspectulși proporțiile sale unice.


Cu o înălțime de 1.422 mm, este automobilul cu cea mai micăînălțime din întregul segment C. Elementul definitoriu al profilului său este linia dinamică aacoperișului, care se termină abrupt, în geamurile din spate. Designul distinctiv esteremarcat în mod deosebit în partea posterioară, cu o linie iluminată care leagă blocurileoptice de tip LED din spate - primul în acest segment - oferind modelului ProCeed osemnătură optică unică.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

Tags:
Kia iF Awards, o noua reusita Kia iF Awards, premii Kia iF Awards, awards Kia iF Awards 2019