rss

Kia XCeed primeste in premiera un nou panou de bord digital

Noul panou de bord Supervision complet digital de 12.3 inch va fi disponibil odată cu lansarea noului crossover urban Kia XCeed în cursul anului 2019.

Kia XCeed primeste in premiera un nou panou de bord digital

Un nou display de înaltă rezoluție, gândit pentru claritate maximă


Noul panou de bord Supervision de 12.3 inch al modelului Kia XCeed este proiectat pentru aoferi informații cât mai clar posibil. Cu o rezoluție mare, de 1920x720 pixeli, panoul de borddigital înlocuiește vitezometrul și turometrul convenționale, regăsite pe actualele automobilede pasageri ale brandului.


Display-ul său unitar, integrat, oferă informații digitale pentruviteza automobilului și turația motorului, cu o succesiune rapidă a afișării informațiilor astfelîncât să răspundă rapid la instrucțiunile și comenzile șoferului.Între cele două cadrane digitale se regăsește o zonă multifuncțională, operată prinintermediul comenzilor de pe volan. În această zonă a panoului de bord șoferii pot vedea foarte clar informații despre instrucțiunile de navigare, dar și informații audio, apelurile de petelefon și lista de contacte dar și informații despre călătorie.


Acestea includ consumul decombustibil instant sau mediu. De asemenea, sistemul afișează alerte despre diagnosticulautomobilului și permite notificări de tip pop-up cu informații despre diversele tehnologii desiguranță activă și de asistență a șoferului dar și informații oferite de sistemul de navigațiesau despre traficul în timp real.


Display-ul central multifuncțional oferă indicii furnizate desistemul de monitorizare a atenției șoferului, sfătuindu-l să ia o pauză în cazul în caredetectează semne ale oboselii.


În momentul în care șoferul parchează sau oprește complet automobilul, noul displayrulează un grafic al automobilului în mișcare și afișează un sumar al călătoriei. Acesta aratătimpul și distanța parcursă, consumul mediu de combustibil și distanța estimată de parcursbazată pe nivelul actual de combustibil.


Noul panou de bord Supervision este disponibil opțional pentru noul model Kia XCeed, înfuncție de piața de comercializare și versiunile de echipare ale automobilului.


Acesta înlocuiește panourile de bord tradiționale mono-LCD de 3.8 inch sau TFT LCD color de 4.2inch disponibile pe diferitele versiuni de echipare ale automobilelor.

Autor: AL
Sursa: Autolatest

XCeed, primeste, premiera, panou, bord, digital