rss

La Oradea Primaria face o noua centura!La Bucuresti nu exista nici macar planuri-Colaps in Berceni si la Domnesti

Este socant de vazut cum exista primari care dezvolta orasele lor in timp ce Capitala tarii ramane in aceeasi stare ca acum 3 ani.

La Oradea Primaria face o noua centura!La Bucuresti nu exista nici macar planuri-Colaps in Berceni si la Domnesti

In Cluj Boc ne arata proiectele de metrou iar in Oradea Bolojan face o noua centura CNAIR in timp ce la Bucuresti nu se face absolut nimic.CE SE INTAMPLA LA CLUJ-UL LUI BOC:


Metrou: 
- studiul de pre-fezabilitate - la sfârșitul lunii 5 pentru aprobare;
- PUZ - la sfârșitul lunii 16 pentru aprobare; 
- studiul de fezabilitate - la sfârșitul lunii 26 pentru aprobare; 
- cerere de finanțare pentru co-finanțare din POIM 2014 - 2020 - la sfârșitul lunii 26 pentru aprobare; 
- documentația de licitație pentru proiectare și execuție - la sfârșitul lunii 27 pentru aprobare.


Tren metropolitan:
- PUZ - la sfârșitul lunii 12;
- Studiu de fezabilitate final (inclusiv acordul de mediu, documentația pentru exproprierea terenurilor și alte reglementări) - sfârșitul lunii 14 pentru aprobare; 
- Cerere de finanțare pentru co-finanțare din POIM 2014 – 2020 - sfârșitul lunii 14 pentru aprobare;
- Documentația de licitație pentru Proiectare și Execuție - sfârșitul lunii 15 pentru aprobare.Metrou + tren metropolitan:
- Studiu preliminar privind rețeaua de perspectivă - sfârșitul lunii 20 pentru informare și consultare și sfârșitul lunii 24 pentru aprobare;
- Caiet de sarcini - la sfârșitul lunii 24 pentru aprobare.


CE SE INTAMPLA LA ORADEA LUI BOLOJAN:


Am făcut două drumuri la București săptămâna asta. Al doilea azi, pentru a susține avizarea în Comisia Tehnică a Companiei de Drumuri a proiectului tehnic al pasajului rutier peste girația de pe centura Oradea, la intersecția cu strada Universității. Avizul obținut în ședința de azi reprezintă ultima etapă înainte de începerea lucrărilor.
Până la sfârșitul lunii august, firma Porr, câștigătoarea licitaţiei, va face toate pregătirile pentru începerea lucrărilor. După eliberarea autorizației de construcție, cel târziu în prima parte a lunii septembrie vor începe lucrările.


Pasajul, finanțat din bugetul orașului, va asigura o circulație fluentă pe centură și un acces mai bun spre zonele din vecinătate: parcul industrial, Piața 100 și Universitate.
Pasajul de patru benzi va fi asemănător cu cel de pe Calea Aradului. Sper că în august vom primi acceptul de la guvern pentru folosința terenului pe care se va construi pasajul.Autor: AL
Sursa: Autolatest

Oradea, Primaria, face, noua, centuraLa, Bucuresti, exista, nici, macar, planuri-Colaps, Berceni, Domnesti